Analiza - EP do 21: Rezime grupne faze...

Najveći gubitnik je Slovačka, novi sistem je - komplikovan! Saznali smo imena polufinalista, ali hajde da napravimo kratak osvrt na ono što je iza nas. . .

Fudbal 26.06.2017 | 23:45
Analiza - EP do 21: Rezime grupne faze...
Poznati su parovi polufinala Evropskog prvenstva za mlade u Poljskoj. U Krakovu će igrati Španija i Italija, dok će snage u drugom polufinalu odmeriti Engleska i Nemačka u mestu po imenu Tihi. Oba meča su na programu 27. juna. Ali, pre nego što pređemo na samu završnicu, osvrnimo se ukratko na ono što je ostalo iza nas - grupnu fazu.

Ovo EP je prvo koje je imalo 12 učesnika, sa specifičnim sistemom takmičenja gde je ukupno gledano najbolji drugoplasirani tim išao u polufinale. To je donelo dobre stvari kao što su neizvesnost i praktično šansa za sve skoro do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali i probleme sa "matematikom" i scene iz meča Italije i Nemačke u poslednjih desetak minuta.

Prođimo kroz grupe i sagledajmo učinak reprezentacija i kakve su im šanse bile pred poslednje kolo...

GRUPA A

ENGLESKA (7 poena) - Trijumfom nad Poljskom u poslednjem meču Gordi Albion je prošao direktno u polufinale.

SLOVAČKA (6 poena) - Najveći gubitnik šampionata. Čekali su Slovaci poslednji dan, imali su šest bodova i gol razliku +3. Ipak, Nemci su poraženi samo s 0:1 od Italije i sa šest bodova i gol razlikom +4 su postali polufinalista turnira.

ŠVEDSKA - Samo dva osvojena boda kao branilac titule. Razočaranje, svakako.

POLJSKA - Samo jedan bod kao domaćin. Milika i Zjelinskog nije bilo zbog zabrane njihovog kluba - Napolija, ali opet težak neuspeh.

GRUPA B

ŠPANIJA (9 bodova) - Jedini tim sa maksimalnim učinkom. Prva reprezentacija koja se kvalifikovala u polufinale. Prvi favorit turnira sa velikim zvezdama u sastavu.

PORTUGALIJA (6 bodova) - Došli su na turnir sa velikim ambicijama, borili su se do kraja za drugo mesto, ali su bili dva gola daleko od Nemačke po gol razlici, i jedan manje od Slovačke.

SRBIJA  (1 bod) - Neuspeh za Orliće. Nisu mogli iz grupe, nisu ispunili očekivanja. Igre nisu bile toliko loše koliko realizacija i rezultat. Šteta za promašene šanse.

MAKEDONIJA (1 bod) - Debitantski nastup Makedonaca. Dali su prvi gol u istoriji Evropskih šampionata, osvojili prvi bod i ispisali istoriju. Oni će biti zadovoljni.

GRUPA C

ITALIJA (6 bodova) - Pobedila Nemačku (6 bodova) s 1:0 i tako izborila prvo mesto u grupi zbog boljeg međusobnog skora.

NEMAČKA (6 bodova) - Završila kao najbolji drugoplasirani tim i igraće u polufinalu uprkos porazu od Azurina. Imali su gol razliku za jedan bolju od Slovačke. Da je gol-razlika bila ista između ove  dve reprezentacije, Slovaci bi išli dalje jer su dali jedan gol više, a to je bio kriterijum koji se gledao sledeći.

DANSKA (3 boda) - Pred poslednje kolo ova skandinavska zemlja nije imala šanse za prolazak.

ČEŠKA REPUBLIKA (3 boda)  - Mogli su Česi da završe i prvi u grupi da su im rezultati išli na ruku. Poraženi su od Danaca s 2:4 i završili poslednji.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA (27. JUN)

18.00: Engleska - Nemačka (Tihi)
21.00:  Španija - Italija (Krakov)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar