''Nama nije dosadilo, za druge - ne znamo!''

"Osvajanjem i ovoga dosadili smo vaterpolo svetu, ali se nadam da nismo dosadili i našem narodu", rekao je kapiten jedne od najdominantnijih reprezentacija u istoriji ekipnih sportova.

Ostali sportovi 26.06.2017 | 08:45
''Nama nije dosadilo, za druge - ne znamo!''
Beograd 2005.
Atina 2006.
Berlin 2007.
Đenova 2008.
Niš 2010.
Firenca 2011.
Čeljabinsk 2013.
Dubai 2014.
Bergamo 2015.
Huejdžou 2016.
Ruza 2017.

Da smo igrali 2012...

Treba reći da naši vaterpolisti nisu učestvovali u prvom izdanju Svetske lige, 2002. godine, kao ni deset godina kasnije u Almati što je Hrvatska iskoristila i prekinula niz zlata Srbije (2010-2011, 2013-2017).

Videćemo šta će se dogoditi u Tokiju 2018.

Do tada, možemo da konstatujemo da je vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila FINA Svetsku ligu peti uzastopni put od trijumfa Hrvatske u Almati 2012. Takođe, da su "delfini" deveti put osvojili ovo takmičenje od osamostaljenja pre 11 godina, a računajući i Državnu zajednicu Srbija i Crna Gora uradili to…

...jedanaesti put.

S obzirom na to da su svi ostali osvojili pet titula (Mađarska dve, Hrvatska, Rusija i Crna Gora jednu), teško je ne reći da se radi o pomalo neprijatnoj dominaciji naših asova u odnosu na konkurenciju, ali... da li se radi i o dosadi?

"Ovi momci na čelu sa Dejanom Savićem znaju kako se igraju finala, verovali smo do kraja da smo kvalitetniji i na kraju smo pokazali. Osvajanjem i ovoga dosadili smo vaterpolo svetu, ali se nadam da nismo dosadili i našem narodu, jer je ovo nešto najlepše što mi možemo njima da doprinesemo. Hvala i onima što nas podržavaju i onima što nas ne podržavaju - možda sada počnu", izjavio je kapiten olimpijskog šampiona, Filip Filipović, strelac dva gola u neizvesnom finalu sa Italijanima danas u Ruzi, predgrađu prestonice Rusije.

"Zahvalio bih se saigračima i stručnom štabu koji su omogućili da i ja podignem trofej, kao i ljudima koji su omogućili da dođemo u Rusiju, pre svega mislim na Ministarstvo omladine i sporta i Vaterpolo savez Srbije. Nadam se da ćemo imati bolje uslove u budućnosti", zaključio je levoruki igrač.

Andrija Prlainović istakao je da su Italijani, uz Mađare i Hrvate, tradicionalno najteži protivnik našeg tima.

"Ima ekipa od kojih ne volimo da gubimo, a sa Italijanima smo imali neka negativna iskustva. Zato sada gledamo da ih što duže održimo bez pobede protiv nas. Ova pobeda je bitna i za predstojeća takmičenja, znači nam na psihološkom planu", smatra Prlainović.

"Krenuli smo neuobičajeno za nas ali još jednom smo pokazali da možemo da se vratimo. Drago mi je zbog igrača koji su prvi put osetili ovakve turnire i utakmice, pošto smo u stvaranju nove ekipe za Tokijo koja treba da ostane u vrhu. Uvek je važno da pobeđuješ i osvajaš turnire. Koliko god se ljudi čudili odakle nam volja da pobeđujemo i osvajamo medalje, ali dokle god igramo za Srbiju imamo isti cilj - zlatnu medalju", rekao je on.

S obirom na to da je Srbija aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampion, sledeće okupljanje ponovo znači odbranu zlata za Savićev sastav. Biće to u okviru prirpema za naredno Svetsko prvenstvo koje će od 17. do 31. jula biti održano u Budimpešti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar