Federer: Podsjetio koliko sam dobar na travi!

Švajcarski teniser Rodžer Federer bio je prezadovoljan devetom titulom u Haleu i izdanjem protiv Aleksandera Zvereva u finalu.

Tenis 26.06.2017 | 08:15
Federer: Podsjetio koliko sam dobar na travi!
Federer je savladao talentovanog Nemca rezultatom 6:1, 6:3 i tako ponovo slavio na jednom od svojih omiljenih turnira.

On je prošle nedelje doživeo neočekivan poraz od Tomija Hasa na startu turnira u Štutgartu, a sada je do pehara stigao bez izgubljenog seta.

“Sumnjao sam malo u sebe, moram da priznam jer, poraz u prvom kolu turnira na travi posle 15 godina me je potresao. Srećan sam što sam ovako reagovao, zaboravio na taj poraz i nastavio dalje. Podsetio sam sebe koliko dobro mogu da igram na travi”, rekao je Federer.

Finalni meč trajao je manje od sat vremena.

“Sjajno je sebe u finalu nagraditi što ste igrali dobar tenis cele nedelje. Počnete da udarate slobodno, stvari ‘kliknu’ i tada shvatite da je protivnik pod pritiskom. Nastavljate da ga pritiskate. Sada sam na ‘devetom nebu’ posle devetog trofeja ovde. Sjajan je osećaj jer nisam siguran da ću ponovo imati šansu da pobedim u Haleu. Veoma je važno da uživam u ovom uspehu”, dodao je Rodžer.

On je istakao da se sada koncentriše na Vimbldon, gde će pokušati da dođe do 19. Grend slem trofeja.

“Ovo je dobar znak za mene, moje samopouzdanje i dobro je znati da se fizički osećam dobro. Mentalno sam ponovo svež i navikavao sam se na igranje mečeva”, zaključio je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar