Tepić bira: Ostanak u Italiji ili povratak u Partizan?

Iskusni 30-godišnji bek na meti velikana sa Apenina.

Košarka 27.06.2017 | 15:30
Tepić bira: Ostanak u Italiji ili povratak u Partizan?
Srpskom plejmejkeru Milenku Tepiću sa završetkom sezone u italijanskoj Orlandini istekao je ugovor i slobodan je i izboru nove sredine. Iza ovog Novosađanina je dobra sezone, sicilijanski klub je pružao dobre partije, namučio Armani u četvrtfinalu italijanskog plej-ofa i izborio mesto u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

Tepić je u Seriji A odigrao 23 utakmice, uz prosečan učinak od osam poena, 5,4 skoka i 2,8 asistencija.

Kako navode lokalni mediji, iako bi u klubu sa Sicilije to voleli, malo je verovatno da ćeTepić ostati u Orlandini, odnosno potpisati novi ugovor.

A razlog je jednostavan. Za njega postoji interesovanje nekih većih italijanskih klubova i uopšte ne bi bilo iznenađenje da Tepić i sledeće sezone igra u Seriji A, ali u klubu kojem je cilj osvajanje trofeja.

Naravno, tu je i mogućnost povratka u Partizan u kojem je ovaj košarkaš drugi mandat završio u leto 2015. godine. Tepić je nedavno u razgovoru sa novinarima u Beogradu ostavio i tu mogućnost kao otvorenu.

Ostaje da se vidi kako će se klubu iz Humske razvijati situacija oko izbora novog predsednika i trenera. Za očekivati je da tek posle toga krene formiranje ekipe.

U svakom slučaju, jasno je da će Tepić imati više opcija za sledeću sezonu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar