Najbolji vaterpolo tim svih vremena!

Dajemo vam četiri gola fore - zlato u Svetskoj ligi vam ne damo!

Ostali sportovi 25.06.2017 | 21:15
Najbolji vaterpolo tim svih vremena!
Nepobedivi! Kao košarkaši na evropskom tlu u periodu od 1995. do 1998. Nalik odbojkašima kad i gde god smečovali. Kao u periodu vrhunca karijere Novaka Đokovića. Ili, ako ćete u svetskim okvirima, kao što Jusein Bolt nije dao ni gram nade konkurentima da ga stignu. E, tako, kao da gledaju celu planetu preko ramena, naši veterpolisti se smeju rivalima u lice, daju im fore i čiste ih kao krpom. Jer, niko nikad nije igrao ovaj sport kao što ga već pet godina igra selekcija Dejana Savića.

Toliko je dominantna da joj nema ravne. Potvrdila je superiornost na završnom turniru Svetske lige u Ruzi, gde je Italijane „pustila“ da povedu četiri razlike, a onda im očitala lekciju iz „prave“ igre. Šampionsku lekciju protkanu odbranom snažnom kao Ural i napadom efikasnim kao ruske pruge. Za konačnih 10:9 i odbranjenu titulu u Svetskoj ligi.

Naši su ovo takmičenje osvojili peti put uzastopno. Bili su najbolji u Čeljabinsku 2013, Dubaiju 2014, Bergamu 2015, lane u kineskom Huidžiju i sad u predgrađu Moskve, gde su slavili na svih šest utakmica. U grupi protiv Kazahstana (15:7), Italije (13:7) i Sjedinjenih Američkkih Država (15:8), u četvrtfinalu protiv Japana (19:10), juče u polufinalu posle peteraca nad Amerikancima (13:11, 8:8) i danas opet protiv Azura.

Za ukupno 11. zlato u Svetskoj ligi, a 13. odličje u ovom takmičenju (imamo po jedno srebro i bronzu.) Za sjajnu pripremu ove generacije - stručnjaci kažu najbolje koja je ikad igrala vaterpolo - za daleko značajnije takmičenje, Prvenstvo sveta, ovog jula u Budimpešti na kome, takođe, branimo najsjajnije odličje.

Ovo nam je šesta vezana pobeda nad Italijanima na velikim takmičenjima. Znali smo -nije da se hvalimo, nego su nas Savić i njegovi momci ubedili - da i kad je ekipa Sandra Kampanje povela 4:0 pred kraj prve četvrtine ne možemo ovo da izgubimo. Jednostavno, selekcija koja je osvojila sve što se može osvojiti (više puta) nije navikla da bude u podređenom položaju, ponajviše najviše zahvaljujući Gavrilu Subotiću i golmanuBranislavu Mitroviću vratila se u igru.

Početkom drugog poluvremena Delfini su promenili golmana, na crtu je stao Gojko Pijetlović, i on se razmahao, Stefan Mitrović i Filip Filipović su dali važne golove, pa smo ne samo poravnali rezultat, već i prešli u vođstvo. Stekli smo prednost 8:6 i taman kad nam se učinilo da slavlje može da počne ono je odloženo. Žilavi Italijani su uzvratili udarac, Di Fulvio i Galo su pogađali za još jedan obrt (9:8) a onda Duško Pijetlović sa dva gola vratio Srbiju tamo gde joj je i mesto.

Na vrh!

Ispod nje Italijani, pa na najnižoj stepenici pobedničkog postolja Hrvati, koji su u borbi za bronzu bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država (10:4). Možda se od 14. do 30. jula tu negde umešaju Mađari, kao domaćini Svetskog prvenstva, ali ako naši nastave ovako tron im niko neće ugroziti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar