Jača od noža: Titula za Petru 187 dana od napada!

Pola godine nakon što joj je pljačkaš naneo povredu koja je pretila da prekine sjajnu karijeru, Petra Kvitova stigla je do WTA titule i najavila senzaciju na Vimbldonu.

Tenis 25.06.2017 | 17:45
Jača od noža: Titula za Petru 187 dana od napada!
Šest meseci i pet dana, odnosno 187 dana nakon što je doživela ozbiljnu povredu ruke u trenutku kada je pokušana pljačka njene kuće, levoruka češka šampionka Petra Kvitova osvojila je WTA trofej!

Podsećamo da su joj lekari posle operacije zbog povreda zadobijenih napadom nožem rekli da, možda, više neće biti u stanju da igra tenis sa uspehom koji je to radila do tog umalo kobnog jutra u gradiću Prostejov.

Trofejnu 27-godišnju teniserku je napadač ranio nožem u levu ruku, kojom drži reket, ali se Kvitova vratila na WTA tur ranije nego što je bilo najavljeno, zatražila i dobila specijalnu pozivnicu za Rolan Garos, gde je izgubila u drugom kolu, a onda aplicirala i za "vajld kard" za jak turnir u Birmingemu i - osvojila ga!

Kvitova je danas u finalu napravila preokret i posle sat i 49 minuta savladala 21-godišnju australijsku teniserku, Ešli Barti, 77. na WTA listi - 4:6, 6:3, 6:2.

Kvitova je, možda, najavila senzacionalan pohod na treću titulu na Vimbldonu, posle nezaboravnih trijumfa iz 2011. i 2014. godine, a u Birmingemu se tokom ove nedelje potvrdilo da joj igra na travi leži uprkos dugoj pauzi. Ona je pre Barti redom rušila Smikovu, Brodi, Mladenović i Šafarovu.

Petra je prva Čehinja kojoj je uspelo da osvoji prestižni turnir u "Drugom gradu" Engleske i to nakon što su njene zemljakinje, Karolina Pliškova i Lusi Šafarova (dva puta) gubile prethodna tri finala.

Zaštićeni WTA renking sačuvao je Kvitovu na 16. mestu na rang listi i ona će s ovih 470 bodova, ali i 146.200 dolara, popraviti plasman pred žreb za Vimbldon gde svakako niko neće želeti da je vidi s druge strane mreže.

Kvitova je u prvom meču posle pauze, pobedila američku teniserku Boserup na startu Rolan Garosa, ali ju je u drugom kolu zaustavila veteranka iz SAD, Matek-Sands.

Mladoj Barti, koja je i sama rušila zvučna imena na putu ka finalu, pripala je utešna nagrada od 305 poena i 78.850 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar