Vimbldon: Novak i Endi tek u finalu, evo i zašto...

Zbog specijalne formule kojoj se određuju nosioci na žrebu prvi teniser sveta Endi Marej i četvrti Novak Đoković ne mogu se sresti pre finala Vimbldona.

Tenis 27.06.2017 | 13:30
Vimbldon: Novak i Endi tek u finalu, evo i zašto...
Novak Đoković i Endi Marej će se na Vimbldonu sresti samo ako obojica dođu do finala.

To je jasno i pre žreba pošto se na najvažnijem turniru na travi primenjuje specijalna formulaza određivanje nosilaca na žrebu i nije "klasična" koja se odnosi na poziciju na ATP listi.

Tako se pozicija tenisera određuje na osnovu tri stvari: poena na ATP listi nedelju dana uoči Vimbldona, na nju se dodaju svi osvojeni poeni od turnira na travi u prethodnoj godini (2016), odnosno 75% od najboljeg rezultata na travi još 12 meseci pre toga (2015. godina).

Prvi "reket" sveta Endi Marej će tako biti prvi nosilac na Vimbldonu, dok će Novak Đoković, koji je pao na četvrtu poziciju i pri ustaljenom žrebanju bi mogao da ide na Britanca, biti drugi nosilac i tako će biti postavljen na suprotni deo kostura u odnosu na Mareja.

Treći nosilac bi trebalo da bude Rodžer Federer, ukoliko ove nedelje osvoji devetu titulu u Haleu, dok će četvrti biti Rafael Nadal i njih dvojica se takođe neće sresti do eventualnog finala.

No, jedan od njih će se naći u Novakovom delu kostura, a drugi u Rafinom.

Novak Đoković će uoči Vimbldona, na kome je prošle godine stigao samo do trećeg kola i ne brani mnogo poena, nastupati u Istbornu.

Njegov trener Andre Agasi trebalo bi da bude sa njim na Vimbldonu, grend slem turniru koji je dvaput osvajao.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar