Španski mediji: Real hoće Kuzmića!

Zvezdin centar Ognjen Kuzmić mogao bi ponovo da zaigra u Španiji.

Košarka 26.06.2017 | 22:15
Španski mediji: Real hoće Kuzmića!
Iza Ognjena Kuzmića (27, 214 cm) je najbolja sezona u karijeri.

Centar Crvene zvezde mts doživeo je punu afirmaciju u crveno-belom dresu nakon vrlo slabe godine u Panatinaikosu i, sasvim očekivano, došao na radar mnogih bogatih klubova koji bi u svom rosteru želeli košarkaša koji je u najjačem evropskom takmičenju bio jedan od najboljih skakača.

On je prosečno beležio 9.4 poena i "ravno" sedam skokova na trideset mečeva...

Prema pisanju španskog portala "Encestando", čiji je tekst preneo i portal ACB lige, španski evroligaši Real Madrid i Unikaha zainteresovani su da ga dovedu u svoje redove!

Ovaj portal piše da su Madriđani "počeli pregovore" sa Kuzmićem na insistiranje trenera Pabla Lasa, dok za Unikahu navode da je "petica" Crvene zvezde prva opcija ukoliko klub napusti Dejan Musli i da će samo u tom slučaju poslati ponudu za njega.

Kuzmić je prethodno igrao u Unikahi 2011. godine, ali nije se mnogo naigrao i bio je pozajmljen Huventudu i još jednom drugoligašu pre nego što se uputio u NBA.

Odlični centar nije prvi igrač Crvene zvezde mts koji se dovodi sa odlaskom iz ovog kluba, pa se tako Čarls Dženkins danima dovodi u vezu sa Darušafakom, čeka se još uvek potvrda odlaska Luke Mitrovića u Bamberg, a startnog plejmejkera Stefana Jovića sele od Himkija, Olimpijakosa do najčešće pominjanog Bajerna.



Osim Reala, za Kuzmića je navodno zainteresovana i Unikaha, ali samo ukoliko drugi Srbin iz ovog tima Dejan Musli odluči da napusti Malagu.

Sa 215 centimetara predstavlja jednu od najtežih prepreka u reketu u elitnom takmičenju, a već ima iskustva iz Španije gde je proveo dve sezomne u Unikahi i jednu u Huventudu.

U Zvezdu je došao prošlog leta posle loše sezone u grčkom Panatinaikosu, a nekoliko godina je igrao u NBA ligi za Golden Stejt Voriorse.

Kuzmić nije jedini igrač Zvezde interesantan evropskim klubovima, na ceni su i Stefan Jović, Čarls Dženkins i Luka Mitrović.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar