Švajni: Paunović opsjednut taktikom poput Gvardiole!

U razgovoru za nemačke medije Švajnštajger otkrio da se odlučio za MLS iz prostog razloga što nije hteo da "izda" Mančester junajted i Bajern. Pohvalno i o Veljku Paunoviću.

Fudbal 27.06.2017 | 08:00
Švajni: Paunović opsjednut taktikom poput Gvardiole!
Tim Veljka Paunovića ove sezone igra fantastično.

Čikago Fajer je bio jedan od najlošijih timova prethodne sezone, ali nakon što su u tim stigli Bastijan Švajnštajger i Nemanja Nikolić, igrači na kojima je insistirao srpski trener, "procvetale su ruže" i njima i novom pobedom ostvarenom u noći između subote i nedelje ostaju na drugom mestu.

Fajer sada ima 34 boda, jedan manje od Toronta na tabeli Istoka, a upravo su Švajnštajger (asistencijom) i Nikolić (golom) učestvovali u pobedi nad Orlandom (4:0).

Bivši nemački reprezentatitvac je u razgovoru za tamošnje medije otkrio i zašto je stigao u Čikago.

"Nisam želeo da odem opet u neki evropski klub i počnem ispočetka. To bi za mene bilo nešto poput izdaje, pošto sam oduvek želeo da igram samo za Bajern i Mančester junajted. To su timovi koji su me fascinirali. Što se tiče Čikaga - oni su me inspirisali", kazao je "Švajni" i objasnio zbog čega.

"To je iz razloga što me je trener (Veljko Paunović prim. aut.) u razgovoru podsetio na Pepa Gvardiolu i njegovu opsednutost taktikom. I naravno, lep je osećaj kad se osećaš korisno", kazao je Švajnštajger verovatno aludiravši na period kod Žozea Murinja kada nije igrao.

Nemac je odigrao 14 utakmica za Fajer i dao dva gola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar