MLS: Paunovićev Čikago razbio Kakin Orlando!

Fudbaleri Čikago Fajera ubedljivo su savladali Orlando Siti 4:0 u američkoj MLS ligi.  Chicago is on fire! Veljko i Nemanja - narod Amerike im veruje! Srbi gaze, drugi su u MLS ligi, Nikolić je prvi strelac.

Fudbal 25.06.2017 | 14:15
MLS: Paunovićev Čikago razbio Kakin Orlando!
Tim srpskog trenera Veljka Paunovića ostvario je treću uzastopnu pobedu, sedmu u poslednjih devet utakmica.

Junak susreta bio je napadač iz Gane Dejvid Akam koji je zabeležio he-trik, jedan gol postigao je i Nemanja Nikolić, a kod jednog asistirao Bastijan Švajnštajger.

Čikago je drugi na Istoku sa 34 boda iz 17 utakmica, jednim manje od lidera konferencije Totonta, a tri ispred Njujork Sitija koji je u subotu slavio u gradskom derbiju kod Red Bulsa 2:0.

Četvrti je Orlando koji na terenu predvodi bivša zvezda Milana i Real Madrida, Brazilac Rikardo Kaka. Sledeći meč Čikago igra tek za sedam dana protiv Vankuver Vajtkepsa.



I prvak sveta iz 2002. i najbolji planetarni igrač pre ere Lea Mesija i Kristijana Ronalda morao je da stisne ruku Srbinu. Tačnije - Srbima.

Došao je Brazilac Kaka u grad vetrova, a tamo ga je pogodio snažan uragan iz čijeg kovitlaca, utisak je, ni bolje ekipe od Orlanda ne bi živu glavu izvuke. Čikago Fajer, predvođen trenerom Veljkom Paunovićem i napadačem Nemanjom Nikolićem nastavlja da teroriše golmane po Sjedinjenim Američkim Državama, sinoć je u okviru MLS lige bilo 4:0, za učvršćivanje na drugoj poziciji tabele Istočne konferencije.

„Ne razmišljamo gde smo, nego dokle možemo da stignemo. Naš prvi cilj je plasman u plej-of. Moramo da nastavimo da igramo kao tim, da nas krasi samopouzdanje“, smireno je posle meča govorio Veljko Paunović.

Naš strateg, koji nam je pred dva leta doneo zlato sa Mundijalita na Novom Zelandu očigledno je pobednički pelcer odneo preko Atlantika. Ruku na srce, u prvoj godini nije sve išlo kako je zamislio, ali kad je napravio tim prema zamislima navijačima je ostalo samo da uživaju.

„Trebalo nam je dosta vremena da bismo stigli dovde. Zato moramo da cenimo ovaj trenutak. Neće trajati zauvek. U njemu ćemo da uživamo, ali pre svega da radimo sa još više radosti kako bismo unapredili sebe. Sve što smo radili u prošlosti sad reflektujemo na terenu. Imali smo tešku prethodnu sezonu. Ne smemo sad da stanemo“, dodao jePaunović.

Čikago, čiji najzvučniji prvotimac je Bastijan Švajnštajger, sinoć je slavio posle tečnih akcija i lepih golova. Het-trik zabeležio je napadač iz Gane David Akam (ukupno deset u sezoni, posebno aktraktivan je prvi pogodak petom), dok je jednom i asistirao Nemanji Nikoliću. Momak iz Sente, reprezentativac Mađarske, 14. put pogodio je cilj u prvenstvu i trenutno je prvi strelac MLS lige (17 utakmica).

„Na osnovu rezultata ovo je sigurno naša najbolja partija u sezoni. Potrošili smo dosta energije. Momci su osetili podršku publike. Na istoj smo talasnim dužinama sa navijačima, ta sinhronizovanost je važna za moj tim. Animirali smo narod“, rekao je Veljko Paunović, koji je simpatije sa tribina zavredeo zbog napadačkog stila, ali i fudbala koji ima ravnotežu.

Uostalom, brojke potvrđuju. Čikago je izjednačio klupski rekord po broju uzastopnih pobeda na svom terenu (sedam, koliko ih je imao i 1998), ove sezone je neporažen kod kuće (ima i dva remija), a na svom „Tojota parku“ primio je samo četiri gola na devet susreta.

Svaka čast!

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar