Hetafe se vratio u Primeru!

Tim iz predgrađa Madrida bolji od Tenerifa u finalu plej-ofa španske Segunde.  Luda noć u predgrađu: Hetafe se vratio! Mali Dani triput ušao u Primeru za tri godine, kako je Betis zaradio 1. 500. 000 evra? U revanšu baraža Tenerife isprašen za poluvreme - 3:1.

Fudbal 25.06.2017 | 13:45
Hetafe se vratio u Primeru!
Fudbaleri Hetafea su pobedili Tenerife sa 3:1 u revanš meču i tako nadoknadili poraz iz prve utakmice od 1:0.

Hetafe se tako u Primeru vratio posle samo godinu dana od kako je ispao u drugu ligu.

Pre Hetafea povratak u najelitniji rang takmičenja obezbedili su i Levante i Djirona, a ta tri kluba zameniće Sporting, Osasunu i Granadu koji su ispali iz Primere.

Hetafe je pobedama u plej-ofu nad Hueskom (2:2, 3:0) i Tenerifama praktično potvrdio treće mesto osvojeno u ligaškom delu sezone.

Nova sezona Primere počeće 11. avgusta ("starosedeoci" su otišli na odmor još 21. maja, osim finalista Kupa kralja 27. maja i Reala, koji je 3. juna igrao finale Lige šampiona), a izvlačenje parova zakazano je za 20. jul.

Primera se vratila u predgrađe Madrida. Hetafe je posle samo jedne sezone u Segundi uspeo da se popne u najviši rang španskog fudbala i od jeseni će ponovo na svom „Alfonso Perezu“ da dočekuje tamošnje velikane.

U revanšu baraža za plasman u viši rang, Hetafe je nadoknadio minus iz prvog susreta protiv Tenerifa (0:1), slavio 3:1 i pridružio se Levanteu i Đironi, ranije direktno plasiranim u Primeru.

Slavlje ekipe Hosea Bordalasa moglo je da počne još u prvom poluvremenu. U uzavreloj atmosferi, 17.000 navijača u trans je bacio najpre Alehandro Faurlin u devetom minutu, da bi Dani Pačeko, s dve strele (12. i 27) osigurao kapital koji nije ugrozio ni pogodak Argentinca Lozana u 17. minutu kojim su se gosti na kratko vratio u igru.

Pačeko je istinski junak i specijalista za takmičenje u Segundi, treći put uzastopno prošao je sve krivine iscrpljujuće lige. Omaleni napadač je najpre 2015. u Primeru ušao kao član Betisa, lane u dresu Alavesa, a sad kao uzdanica Hetafea, koji je pre ove godine vezao čak 12 sezone u elitnom rangu.

Srpski napadač Stefan Šćepović večeras nije ulazio na teren, međutim, s obzirom da je odigrao 24 meča (tri gola) imao je doprinos u uspehu.

Slavlju Hetafea posebno se obradovalo rukovodstvo Betisa. Klub iz Sevilje je pre početka sezone pozajmiio Hetafeu upravo pomenutog Danija Pačeka i Franciska Portilja, pa će kao bonus za promociju zaraditi 1.500.000 evra. Nije loše s obzirom da je taj novac Andalužanima kanuo od igrača na koje nisu računali.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar