Erdogan zagrmio: Katar je u pravu

Turski predsednik Redžep Tajip Ergodan izjavio je da podržava odgovor Katara na listu zahteva koju su toj zemlji uputile arapske države koje bojkotuju ovaj zalivski emirat, prenosi Rojters.

Svijet 25.06.2017 | 12:45
Erdogan zagrmio: Katar je u pravu
Agencija navodi da je Erdogan rekao i da pozivi na zatvaranje turske vojne baze u Kataru predstavljaju izraz „nepoštovanja“ prema Ankari. On je kazao da je Turska ponudila uspostavljanje svoje vojne baze i u Saudijskoj Arabiji, jednoj od zemalja koje su uputile ultimatum katarskim vlastima, ali da Rijad nije odgovor na tu ponudu.

„Iako nam se još uvek nisu javili u vezi s tim, tražiti od Turske da povuče trupe (iz Katara) jeste nepoštovanje Turske“, kazao je Erdogan.

Katarski poludržavni Nacionalni komitet za ljudska prava saopštio je u petak da lista zahteva, koju su Kataru postavile arapske zemlje koje su nedavno prekinule odnose sa njim, predstavlja kršenje konvencija o ljudskim pravima.

Ovaj komitet je naveo da Katar ne treba da prihvati postavljene zahteve i uslove, preneo je Rojters.

Arapske zemlje koje su nedavno prekinule odnose sa Katarom, zatražile su ranije tog dana od Katara da u roku od deset dana ugasi katarsku televiziju „Al Džazira“ i njene podružnice, prekine diplomatske veze s Iranom i vojnu saradnju sa Turskom, kao i veze sa „terorističkim organizacijama“.

Listu takvih zahteva danas je Kataru, kao posrednik, predao Kuvajt.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bas me interesuje

25.06.2017 11:14

Bas me interesuje gdje ce carsija ovih dana.Na stranu Turske il na stranu Saudije.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.06.2017 11:46

Moze se mrziti Turska,to je i razumljivo istorijski gledano ali ona u pordjenju sa S Arabijom je demokratska drzava u svakom pogledu. Ko je bio u obije drzave zna o cemu pisem. Napakovat ce njima Izrael i Amerika rat-kad tad. Jer su zaostali,pohlepni i prokleti za parama. Turska je se za dlaku izvukla ali oni nece.

Name

re Nas me interesuje

25.06.2017 11:59

Izgleda nemas pametnija posla pa cekas reakciju takvih pesposlicara kao ti.Bilo bi i tebi i svima nama bolje da se bavimo sobom,nego tudjim interesima, da li se radilo o Turskoj,S.Arabiji,Rusiji ili Americi.

Name

Carsija

25.06.2017 12:53

Čaršija je Balkan i ne interesuje nas Turska ili Arabija

Name

Re re

25.06.2017 12:27

Ma interesuje me jer je po carsije na platnom spisku obe strane.Nako.Nije mrznja, ma kakvi.Lagana lova je u pitanju.Stari moj.

ODGOVORITE