Izrael napao Siriju

Nekoliko osoba je u subotu ubijeno u napadu izraelskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je deset projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Svijet 25.06.2017 | 11:40
Izrael napao Siriju
Prema sirijskim izvorima, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela. Prijavljene su i žestoke borbe između snaga sirijske vlade i pobunjenika na severozapadu Sirije. 

Meta izraelskih vazduhoplovnih snaga su bila i dva tenka sirijske vlade u severnom delu Golanske visoravni, naglasio je portparol vojske dodajući da nije bilo žrtava od posledica ispaljivanja projektila. 

Kako je dodao, zbog „neprihvatljivog kršenja izraelskog suvereniteta“, Izrael je protestovao kod posmatračkih snaga UN koje su zadužene za nadgledanje sporazuma o prekidu vatre iz 1974. godine, koji su potpisale dve zemlje. 

SANA je potvrdila da se dogodio napad navodeći da se u ne zna koliko je ljudi u njemu stradalo i da je naneta materijalna šteta, prenosi AFP. 

Izrael je više puta iz vazduha napao Siriju od izbijanja građanskog rata u toj zemlji 2011. godine, većinom ciljajući konvoje s oružjem ili skladišta šiitske libanske proiranske pravojne organizacije Hezbolah, koja podržava sirijsku vladu. 

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

25.06.2017 13:15

I nema veceg teroriste od izraela

ODGOVORITE
Name

Tako Nekako Al

25.06.2017 22:50

Nema to veze s tim nit terorizam nit sta drugo nisu razlog ove test akcije. Za ovu priliku se testira snaga sirijske PVO il jos konkretnije sposobnost da obori Izraelski avion F bilo koji ruskim oruzjem. Do sad je Izrael ulazio u Siriju i bombardovao sta je htio bez problema al kako su rusi dosli sa svojim sistemima s400 prije svega a i ostalim to je tesko ili skoro nemoguce. Znamo i da se obaraju bespilotne letjelice na veliko a nedavno je navodno pogodjen i jedan izraelski lovac. Kako ce to sve da se zavrsi to nazalost niko ne zna al da ce da bude sukoba bice ih jos jer se sve zalivske zemlje intenzivno naoruzavaju