Mještani sela nemaju vodu

Na plus 35 nije lako nigdje, naročito ukoliko nema vode za piće. Tako je u nekoliko banjalučkih sela. Ekipa BN televizije bila je u Borkovićima. Mještani nemaju vodu ni kada je vruće, ni kada je zima, jer imaju stalan problem sa lokalnim vrelom, a gradska voda ostala je 200 metara od njihovih kuća.

Republika Srpska 24.06.2017 | 21:58
Mještani sela nemaju vodu
Plus 35 u gradu. Na selima oko Banja Luke koji stepen jeste manje vruće, ali su problemi veći. Naročito u selima koja nemaju vodu.

U dijelu Borkovića petnaestak kilometara od centra Banja Luke nemaju vodu ni kada nisu velike vrućine. Mještani pokazuju česmu koja je trebala biti stanica za cijelo selo, ali od te nekadašnje najave nije bilo ništa.

Sa vrela Subotica dobiju vodu desetak dana mjesečno. Gradska voda sprovedena je 200 metara od njihovog zaseoka, ali je njihov dio sela bez ikakvog obrazloženja izostavljen.

Zaseok sela Jaruge u Borkovićima nema vodu godinama. Na svaki poziv prema nadležnim institucijama ostajali su bez odgovora. Prvi im je stigao tek nedavno od gradske uprave, ali bez konkretne najave rješenja problema mještana.

Gradska vlast na čelu sa Igorom Radojičićem i u kampanji je kao prioritet najavljivala riješavanje problema vodosnadbijevanja.To je ono što vlasti u Banja Luci i famoznom Centru za razvoj sela ne polazi za rukom već dvadeset godina.

Vodosnadbijevanje više nije u nadležnosti Centra za razvoj selo već vodovoda. Najnovije najave da bi problem sela oko Banja Luke mogao biti riješen stigle su sa otvaranja radova na projektu ''Crno vrelo''.

Svake godine ljeti naročito kada su velike vrućine u velikom broju banjalučkih sela ponavlja se ista priča.  Ove godine problem je i veći, jer radnici koji su za Centar za razvoj sela održavali lokalne bazene i izvore, sada to odbijaju da rade, jer im je Centar dužan i po dvadeset plata, a Vodovod tu obavezu ne prihvata kao svoju.

U međuvremenu, ispaštaju mještani sela koja nemaju vodu.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hm

24.06.2017 23:15

Neka nastave glasati za Dodika pa nece ni kruha imati. Samo napred do istrebljenja i zivio SNSD.

ODGOVORITE
Name

replikar

25.06.2017 09:11

Pa naravno da će glasati. Kakve on ima veze sa vodom?

Name

frontal

25.06.2017 05:46

Nazalost 21 vjek ljudi nemaju vode zbog bezobrazluka iz opstina,tako je i u opstini Pale,sela i naselja nadomak opstine nemaju vode po nekoliko mjeseci i naravno obecavaju i naravno lazu!

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2017 09:11

Nevjerovatna stvar je živjeti desetinama godina na nekom imanju na selu a ne iskopati bunar ili dovesti sebi vodu.

Name

drago

25.06.2017 06:49

Nema ni obrijež , ruhotina johovac batar glavičice bijeloševac ... pitajte miću zašto

ODGOVORITE