Salah stigao u Liverpul, novac "legao" i Čelsiju!

Evo kako je i šampion Premijer lige zaradio skoro tri miliona evra od transfera napadača "vučice".

Fudbal 25.06.2017 | 11:15
Salah stigao u Liverpul, novac "legao" i Čelsiju!
Kupovina Mohameda Salaha do sada je izazvala najveću pažnju na Ostrvu ovog leta.

Bučno su odjeknuli i prelasci Bernarda Silveiz Monaka u Mančester siti, Davija Klasena iz Ajaksa u Everton, Viktora Lindelofa iz Benfike u Mančester junajted, ali je selidba Egipćanina iz Rima na Enfild ipak najdetaljnije ispraćena.

Uostalom, to i jeste novi rekordno veliki transfer Liverpula.

S tim u vezi, engleski mediji u subotu su otkrili način na koji će ovim poslom zaraditi Čelsi. Evo i kako.

Kada su u oktobru 2015. prodali Salaha Romi za 16 miliona funti, čelnici aktuelnog šampiona Engleske insistirali su i da dobiju deset odsto zarade rimskog kluba od budućeg transfera Egipćanina.

S obzirom na to da će Liverpul isplatiti "vučici" 39 miliona funti, od te svote bi trebalo oduzeti uloženih 16 miliona i tako dolazimo do Romine zarade od tačno 23 miliona funti. Deset odsto od toga je lako izračunati.

Pretvoreno u evropsku valutu, na račun "plavaca" leći će 2,6 miliona evra.

Ako posmatramo na isti način, Čelsi će drugi put zaraditi na brzonogom napadaču, jer ga je 2014. kupio od Bazela za 11 miliona funti, a sledeće jeseni ga prodao za pet miliona više.

Posle promocije u Liverpulu, Salah je upitan i da li je sada bolji igrač nego što je bio u Londonu, gde nije ostavio dobar utisak.

"Da, 100 odsto jesam! Sve sam popravio. Čak sam i karakterom bio drugačiji. Tada sam bio klinac, imao sam 20 ili 21 godinu. Sada sam četiri godine stariji, imam mnogo iskustva stečenog i u Čelsiju, kao i u Fiorentini i Romi. Volim da igram u Premijer ligi i srećan sam što sam se vratio. Veoma sam uzbuđen", rekao je Salah. 

Pogledajte klupski video snimak dobrodošlice.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar