SL: Srbija - Italija do finala preko peteraca!

Srbija "potopila" SAD petercima, Delfini u finalu! Vaterpolisti Srbije su se plasirali u finale Svetske lige pobedom nad Amerikanacima 13:11 posle peteraca. Rezultat je posle 32 minuta igre bio 8:8.  Italijani posle peteraca savladali Hrvate
Reprezentacija Italije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige pošto je u polufinalu pobedila Hrvatsku posle boljeg izvođenja peteraca sa 9:7.

Ostali sportovi 24.06.2017 | 21:00
SL: Srbija - Italija do finala preko peteraca!
Drama, peterci, Srbija je u finalu!!! Boljim izvođenjem kaznenih udaraca, "delfini" savladali SAD i ušli u finale Svetske lige. Za titulu u nedelju, protiv Italije!

Svet može da se okrene naopako, ali ovi momci ne znaju da izgube: Vaterpolisti, idemo po još jedno zlato! Srbija je u finalu Svetske lige.

Odlučujući peterac je za Amerikance promašio Marko Vavić u četvrtoj seriji, a Miloš Ćuk je u poslednjoj seriji pogodio i odveo Srbiju u finale.

Srpski vaterpolisti su tokom čitave utakmice zaostajali jedan do dva gola za Amerikancima koji su pokušali da pobede Srbiju posle sedam uzastopnih poraza za šest godina u različitim takmičenjima.

Imala je Srbija u poslednjih pola minuta i igrača više ali prvo Prlainović, a onda i Pijetlović nisu iskoristili šanse i završili posao u regularnom delu meča, pa su posle drame u utakmici između Hrvatske i Italije, peterci odlučili i ovaj meč.

Ameri, dobri jeste, ali za nas niste. Značajno je napredovala selekcija Sjedinjenih Američkih Država pod palicom našeg Dejana Udovičića, ali protiv najbolje reprezentacije planete - možda svih vremena - jednostavno se ne može. Srbija je u finalu Svetske lige za vaterpoliste, pošto je Amerikance savladala boljim izvođenjem peteraca u ruskoj Ruzi - 5:3.

Meč je odlučen u četvrtoj seriji, kad je Gojko Pijetlović odbranio šut Marka Vavića, posle čega je Miloš Ćuk pogodio za veliko slavlje, iako se ono nije naziralo za vreme utakmice završene nerešenim ishodom (8:8) posle 32 mintua.

Naši Delfini će u finalu takmičenja kojim vladaju četiri godine, za još jedno zlato, igrati protiv Italije, koja je u drugom polufinalu, takođe posle peteraca, tukla Hrvatsku (9:7).

Italijani posle peteraca savladali Hrvate! Reprezentacija Italije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige pošto je u polufinalu pobedila Hrvatsku posle boljeg izvođenja peteraca sa 9:7.

Posle regularnog dela meča rezultat je bio 6:6, nakon čega su Italijani u Ruzi bili bolji prilikom izvođenja peteraca.

Italija se po treći put plasirala u finale, a još nije slavila u ovom takmičenju, dok će Hrvatska peti put igrati za bronzu.

Za selekciju Dejana Savića svih pet izvođača peteraca su bili precizni: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Gavril Subotić i na kraju Miloš Ćuk za 5:3, dok su za Amerikance pogađali Boen, Rojels i Detrejn.

Pobeda našeg tima je dokaz njihove neustrašivosti. Čak i u teškim trenucima. Posle početnog vođstva Srbije (2:0) činilo se da nas čeka lak posao kao pre dva dana, kad smo istog rivala dobili u grupi (15:8), ali je onda Udovičićev tim napravio seriju 4:0 i opasno zapretio da nam izmakne tron. Nekoliko puta smo se vraćali u igri, golom Filipa Filipovićačak poveli 8:7, ali su i Amerikanci pokazali snažan karakter. Možda i zbog činjenice da su im se u odnosu na susret u grupnoj fazi u ekipu vratili golman Baron i Ramirez. Mučili su nas, ali... Ipak smo mi četvorostruki uzastopni pobednici Svetske lige (2013, 2014, 2015, 2015).

Za novo zlato, u predgrađu Moskve, borićemo se  u nedelju od 15 časova protiv Italije. U grupnoj fazi savladali smo je 13:7, a od poslednjih pet takmičarskih mečeva dobili svaki.

Miriše na još jedno najsjajnije odličje i savršen uvod za Prvenstvo Evrope u Mađarskoj ovog jula, na kome takođe branimo tron.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŠUMADINAC

24.06.2017 23:37

SRBIJI JE OVO 8 UZASTOPNO ZLATO U SL,A U BUDIMPEŠTI JE SVETSKO A NE EVROPSKO PRVENSTVO NEPISMENI I B 92 I BN KOJI PREUZIMA BEZ PROVERE

ODGOVORITE