Plavšić u ponedjeljak potpisuje za Spartu?!

Izgleda da je gotovo! Zvezda zaradila 1. 200. 000 evra! Tako bar tvrdi poznati italijanski novinar Đanluka Di Marcio.

Fudbal 25.06.2017 | 10:45
Plavšić u ponedjeljak potpisuje za Spartu?!
Krilnog vezistu Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Srđana Plavšića još lekarski pregledi dele od potpisa za Spartku iz Praga! Takvu informaciju plasirao je poznati italijanski transfer novinar Đanluka Di Marcio, uz dodatak da će češki velikan u kasu srpskog vicešampiona uplatiti 1,5 miliona evra. Srpskom vicešampionu će pripasti i određeni proceni od dalje prodaje.

Prelazak Srđana Plavšića u redove tima kojeg je ovog leta preuzeo Andrea Stramačoni se već dugo kuva. Čekalo se samo da Srđan Plavšić završi učešće na Prvenstvu Evrope u Poljskoj kako bi Spartak kompletirala transfer.

Prema informacijama Di Marcija Zvezdin Atomski Mrav će u ponedeljak biti podvrgnut medicinskim pregledima u Pragu, a potom će potpisati ugovor sa Spartom iz Praga.

Prošle sezone Srđan Plavšić je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde. Postigao je osam golova i upisao četiri asistencije. Podigao je tržišnu vrednost što je bio signal za čelnike Crvene zvezde da ga ekspreno prodaju. Pričalo se da su za Plavšićazainteresovani Bazel i Seltik, da su čak spremni da ponude dva miliona evra.

Međutim, izgleda da je klub iz Praga bio najbrži. Crvena zvezda će od prodaje Plavšića zaraditi 1,2 miliona evra, pošto 20 posto od sume pripada Plavšićevom prethodnom klubu Spartaku iz Subotice (300.000 evra). To je bio dogovor iz leta 2015.godine kada je Plavšić zadužio crveno-beli dres.

Novac dobijen od prodaje Plavšića Crvena zvezda će, vrlo verovatno, da investira u nove igrače. Očekuje se rasplet pregovora sa Amkarom za Branka Jovičića, kao i nova runda pregovora sa Čaušićem, Vujadinovićem i Rodićem.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar