Još jedan Nemanja Miletić u Partizanu!

Povratak u srpski fudbal posle godinu dana.

Fudbal 25.06.2017 | 09:45
Još jedan Nemanja Miletić u Partizanu!
Nemanja Miletić na levom boku - Nemanja Miletić i na desnom boku. Možda i na štoperu.

Partizan je danas završio prvi posao u prelaznom roku kad je reč o angažovanju novajlija. Među crno-bele stigao je Nemanja Miletić, 26-godišnji defanzivac, minule sezonu standardan u dresu belgijskog Vesterloa.

U pitanju je bivši defanzivac Vojvodine, koji je u avgustu 2016, razdužio opremu novosadskog kluba i otisnuo se u Pro ligu, gde je skupio 20 utakmica. Njegova prirodna pozicija je desni bek, međutim, u Humskoj 1 ga vide pre svega kao rešenje za poziciju štopera, upražnjenu odlaskom Nikole Milenkovića u Fjorentinu.

Partizanov prioritet već sedmicama je upravo bio dovođenje centralnog defanzivca. Iako je novi šef stručnog štaba Miroslav Đukić oduševljen mogućnostima Lazara Ćirkovića - javno hvaljenog za učinak u pripremnom periodu - jasno je da je crno-belima zbog takmičenja na tri fronta potrebno više rešenja u odbrani. Pokušavalo se sa Milanom Mitrovićem iz Mersona i Markom Simićem iz Rostova, da bi se obojica ljubazno zahvalili na ponudama, menadžeri su nudili Slobodana Rajkovića (Palermo), Borislava Jovanovića(Larisa), Žarka Markovića (Kairat), ali nijedan nije bio po ukusu sportskog sektora.

Zato, Nemanja Miletić - jeste. Ponajviše zbog činjenice da dobrio poznaje prilike u Superligi, a pre svega što može da pokriva dve pozicije. Da bude podrška Miroslavu Vulićeviću na desnom beku, jer je tokom vremena u Vojvodini igrao na tom mestu, ali da najpre odgovori zadacima u srcu odbrane. Jer, u prethodnim klubovima, kraljevačkoj Slogi i čačanskom Borcu, bio je upravo štoper, da bi ga Nenad Lalatović na „Karađorđu“ prekomandovao u beka.

Nemanja Miletić je rođen 16. januara 1991. godine u Kosovskoj Mitrovici, visok je 187n centimetara, desna noga mu je jača strana, a kad je u pitanju status ima još godinu dana ugovora sa Vesterloom, pa je potrebno da čelnici Partizana nađu zajednički jezik sa Belgijancima, lane su ga kupili od Novosađana za 450.000 evra.

Sa igračem su se već dogovorili i on bi, bude li teklo sve po planu, tokom naredne sedmice trebalo da se priključi ekipi crno-belih u Sloveniji, gde će prvak Srbije, od sutra do 5. jula, odraditi završnu fazu priprema uoči početka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar