Olić poslije 20 godina završio karijeru!

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivica Olić saopštio je, da je odlučio da završi igračku karijeru.

Fudbal 25.06.2017 | 08:45
Olić poslije 20 godina završio karijeru!
Olić je odlazak u igračku penziju najavio u razgovoru za nemački Bild.

"Spreman sam da obesim kopačke o klin. Mislim da mogu da napustim fudbal čiste savesti. Srećan sam, zabavljao sa sam se, imao sam puno uspeha i mogu reći da sam davao sve na treningu i utakmicama. Za mene je bio san igrati na visokom nivou tako dugo", rekao je Olić, prenosi Hina.

Olić je poslednju sezonu proveo u dresu Minhena 1860 koji je nakon drame dodatnih kvalifikacija ispao iz druge u treću nemačku ligu.

"Žao mi je što odlazim kada je klub ispao u treću ligu. Volim ovaj tradicionalni klub, ali u njemu postoje problemi već duže vreme", rekao je Olić.

On je rekao da će ostati u fudbalu, ali da još nije odlučio na kojoj funkciji. "Za početak krenuću u proces dobijanja trenerskih licenci". Ivica Olić (37) je karijeru počeo u Marsoniji 1996. godine. Nakon Marsonije prešao je u Hertu, pa se vratio u Marsoniju, a potom je igrao za Zagreb u čijem dresu je 2002. slavio u hrvatskom prvenstvu. Jednu sezonu je proveo u zagrebačkom Dinamu, a potom je preselio u moskovski CSKA. U Moskvi je osvojio tri ruska titule prvaka, ali i Kup UEFA 2005.

Iz Moskve je preselio u Nemačku gde je igrao za HSV, Bajern iz Minhena, Volfsburg i Minhen 1860. U karijeri je ukupno osvojio 13 trofeja, a u dresu Bajerna je dva puta poražen u finalima Lige šampiona.

Za reprezentaciju Hrvatske je igrao od 2002. do 2015. godine upisavši 104 nastupa i postigavši 20 golova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar