KK: Meksiko i Portugal u 1/2-finalu!

Uništavanje fudbala: Akinfejev primio dva pacerska gola i izbacio Ruse, VAR opet briljirao! Meksikanci polufinalisti Kupa konfederacija, Portugalci lako izašli na kraj sa Novim Zelandom.  Novo Ronaldovo čudo i rekord koji nema niko! Kristijano Ronaldo je dao gol. . . Ovo bi zvučalo kao nešto na šta smo navikli da Portugalac nije usput postavio i novi rekord.

Fudbal 24.06.2017 | 19:30
KK: Meksiko i Portugal u 1/2-finalu!
Dalje idu Portugalci i Meksikanci. Rusima ostaje da plaču i da se pitaju da li je vreme za smenu na golu, jer ih je Igor Akinfejev još jednom razočarao. Nema sumnje da je kapiten kvalitetan čuvar mreže, ali se čini da više daje za CSKA, dok u državnom timu kao da je osuđen na propast. Tako je bilo i u završnom kolu Grupe A Kupa konfederacija, dve njegove velike greške omogućile su da El Tre, u direktnom obračunu, prođe dalje.

Za Portugalce se pretpostavljalo da će lako izaći na kraj sa Novim Zelandom. Prvak Evrope je opravdao status favorita i još u prvom poluvremenu osigurao plasman među četiri najbolja (4:0), dok je Meksiko preokretom savladao domaćina i izbacio ga s turnira, pokazavši mu da mora još da uči za predstojeći Mundijal (2:1).

Završno kolo u Grupi A obeležio je Akinfejev. Iskusni čuvar mreže ume ponekad da zabrlja do te mere da se onaj ko ga prvi put gleda zapita da li je moguće da Rusi nemaju bolju „jedinicu“. Najpre se na isteku pola sata nije ni pomerio posle udarca glavom Nestora Arauha, kasno je reagovao i ispalo je da „pliva u prazno“, da bi početkom drugog dela napravio još veći propust. Istrčao je do linije kaznenog prostora, ušao „u meso“ mlađanom Hirvingu Lozanu, katastrofalno procenio loptu koju je ispucao Ektor Moreno, ona letela preko pola terena, a novi fudbaler PSV-a ju je sproveo u mrežu, iako je kapiten ruske selekcije nad njim napravio očigledan faul.

Rusima ostaje samo slavlje nad Novim Zelandom u uvodnoj rundi i spoznaja da nisu ni blizu velikih reprezentacija, iako će prilikom žreba za Mundijal da budu nosioci. Samo zbog toga što su domaćini. Fudbalsko znanje im je prilično upitno i o njemu se ne mogu raspredati hvalospevi uprkos vođstvu preko Aleksandra Samedova iz 25. minuta.

Duel u Kazanju, ipak, pamtiće se po „ubistvu“ fudbala. Još jednom smo na delu videli video-tehnologiju kako uzima dušu najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. U prvom delu Rusi si tražili dva jedanaesterca, sudija Al Mirdasi iz Saudijske Arabije im je izašao u susret posle starta Arauha nad Smolovim. Gledala se sporna situacija u studiju, da bi konačna odluka bila - nema penala.

A, kako to arbitri vole da kažu, bilo je elemenata za najstrožu kaznu...

U drugom poluvremenu VAR je ponovio bio na snazi, gol je postigao Ektor Moreno, proslavio ga, Meksikanci su bili ubeđeni da su sa 3:1 završili posao, ali je onda ponovo Al Mirdasi pozvao kolege u studiju, a one posle minut procenile da je novi defanzivac Rome bio u ofsajdu.

I jeste, pravedno je, ali šta ćemo sa strasti, zar se zbog nje ne igra fudbal?

Kao što se i očekivalo, Portugal je razbio Novi Zeland i na osnovu gol-razlike izašao kao pobednik iz ove grupe. Iako je Kris Vud prvi zapretio i jedini nešto pokušavao za najbolju selekciju Okeanije, jasno je da ona nije imala šta da traži u sudaru sa prvakom Evrope.

Najpre je pogodio Kristijano Ronaldo, iz jedanaesterca, za 56. gol na isto toliko utakmica što za Real Madrid, što za reprezentaciju od početka sezone. Na 2:0 je povisio Bernardo Silva posle sjajne akcije Portugalaca po krilu, da bi u finišu novi špic Milana, Andre Silva i iskusni Nani ukrasili 100. utakmicu Žoaa Mutinja za državni tim.

Jedina nevolja za selektora Fernanda Santoša je što zbog žutog kartona neće moći u polufinalu da računa na štopera Pepea.

Novo Ronaldovo čudo i rekord koji nema niko! Kristijano Ronaldo je dao gol... Ovo bi zvučalo kao nešto na šta smo navikli da Portugalac nije usput postavio i novi rekord.

Ronaldo je na Kupu Konfederacija protiv Novog Zelanda dao 60. gol za reprezentaciju na međunarodnim takmičenjima što niko od evropskih igrača nije uspeo da uradi za svoj nacionalni tim.

Toj brojci se doda još 15 golova i dobije se ukupna brojka koju je jedan od najboljih fudbalera na svetu dao za Portugal.

Ispred Ronalda se na evropskom tlu za sada nalazi samo Ferenc Puškaš koji je za Mađarsku dao 84 gola. Ako Ronaldo nastavi sa formom iz prethodnih godina nema sumnje da je još 10 golova dostižan broj u nacionalnom dresu.

Portugal je savladao Novozelađane sa 4:0, a osim Ronaldovog penala u 33. minutu, pogađali su Bernardo Silva u 37. i Andre Silva u 80. minutu da bi pobedu zapečatio Nani u nadoknadi vremena udarcem u donji desni ugao gola Novog Zelanda.

KUP KONFEDERACIJA, Grupa A

Treće kolo:

Meksiko - Rusija 2:1 (1:1)
/Arauho 20, Lozano 52 - Samedov 25/

Novi Zeland - Portugal 0:4 (0:2)
/Ronaldo 33 pen, Bernardo Silva 37, Andre Silva 80, Nani 90+1/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar