Hamilton prestigao Senu!

Blizu je Šumaherovog rekorda! Vozač Mercedesa Luis Hamilton uis Hamilton ostvario je najbrže vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Ostali sportovi 24.06.2017 | 19:15
Hamilton prestigao Senu!
Britanac je tako osvojio je 66. poziciju prestigavši legendarnog Aertoma Senu (65), dok je ispred njega Mihael Šumaherom sa 68.

Vrlo uzbudljivo je bilo u Bakuu, najviše za Mercedes jer je Hamilton u poslednjem krugu sa vremenom od 1:40.593 došao da prve pozicije, ostavivši iza sebe Botasa za četiri desetinke (1:41,027).

Ključni momenat dogodio se, kada je u finišu trećeg kruga, Rikardo Botas morao da se zaustavi na sred staze, tako da su posle pauze vozači imali vremena za jedan brz krug, u kom je Britanac briljirao.

Iako je Botas vodio tokom cele trke, izgubio je drugi put u karijeri pol poziciju, pa će na startu biti drugi vozač Mercedesa.

Treće vreme imao vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 1,1 sekunde.

Vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel iz Ferarija startovaće sa četvrtog mesta, posle zaostatka od 1,248 sekundi za Hamiltonom, dok je peti bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 1,286 sekundi zaostatka.

Vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon startovaće sa šestog odnosno sedmog mesta, a zatim slede Lens Strol i Felipe Masa iz Vilijamsa, dok je 10. vreme imao Danijel Rikardo iz Red Bula.

Trening je bio prekinut deset minuta pošto je Rikardo udario u zaštitni zid.

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju od 15 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar