Alvaro, nek' ti je mirno more - Arbeloa u penziji!

Dosta je bilo. . . !

Fudbal 26.06.2017 | 17:00
Alvaro, nek' ti je mirno more - Arbeloa u penziji!
Da je baš legenda - nije. Ali jeste igrač čije će ime ostati zapisano u fudbalskim analima. Uostalom, dva puta prvak Evrope sa reprezentacijom Španije, jedna titula prvaka sveta, dva pehara Lige šampiona sa Realom, Primera u sezoni 2011/2012. Alvaro Arbeloaimaće šta da prepričava potomcima.

Imaće i više od toga. Ono što sada nema jeste motivacija da nastavi dalje. Očajna sezona u Vest Hemu - odigrao je samo tri utakmice u Premijer ligi pre no što se teško povredio - psihološki ga je zakopala.

“Mnogi su me prijatelji ohrabrivali da nastavim, jer fizički mogu, ali ovo je više bilo mentalno pitanje“, rekao je Arbeloa u ekskluzivnom intervjuu za Marku.

Dodao je da je bilo nekih ponuda iz Kine i američke MLS lige, ali da to jednostavno nije ono što ga je uopšte privuklo fudbalu. Šta će dalje? Da odmori pa da odluči. Kaže da ima snage, samo da nije ni razmišljao o tome šta dalje. Neće biti godine pauze. Opcija je i ostane u Realu na nekoj menadžerskoj funkciji, pod uslovom da mu je Kraljevski klub i ponudi. Do sada nije ni mogao, jer niko nije ni znao da je Arbeloa odlučio.

Počeo je u Saragosi, još kao klinac prešao u Real, igrao je i za Deportivo i Liverpul, na kraju i taj Vest Hem. Nikada nije bio najbolji. Ali je uvek bio u vrhu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar