Pomen žrtvama ustaškog terora

U Pridvorcima kod Trebinja danas je služen parastos za 13 Srba koje su ustaše bacile u Pridvoračku jamu u noći 23. na 24. jun 1941. godine.

Republika Srpska 24.06.2017 | 12:51
Pomen žrtvama ustaškog terora
Sa mjesta stratišta trojica Srba uspjela su da pobjegnu i upozore ostalo stanovništvo.

Parastosu su prisustvovali potomci stradalih Srba koji su ukazali na svirepo i stravično stradanje Srba iz Pridvorice i Trebinja prije 76 godina, te istakli da spomen-ploča i kapela kod Pridvoričke jame opominju šta se dogodilo te strašne noći.

Najviše ih, kažu, boli nepravda što muslimani potpomognuti ustašama nikada nisu kažnjeni za nedjelo koje su počinili nad svojim komšijama Srbima.

Pomenu žrtvama ustaškog zločina na Pridvoračkoj jami prisustvovao je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja Petar Vlatković, kao i delegacija Gradskog odbora Socijalističke partije Trebinje koja je položila i cvijeće na mjesto stradanja.

Na inicijativu potomaka stradalih Srba iz Pridvoraca 2006. godine podignuta je spomen-kapela uz Pridvoračku jamu.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

24.06.2017 11:16

Pa 50-ak godina kasnije Oluja...

ODGOVORITE
Name

Svedska

24.06.2017 16:55

Kakve veze imaju ustase sa danasnjim Hrvatima,isto sto Vikinzi nemaju nikakve veze sa danasnjim Svedima.Nikada mira i srece,napredka na balkanskim prostorima nece biti,svaki dan neki parastosi,neke mise,neki pomeni,nekakve komemoracije za nastradale od prije stotinu godina.Svedska je ratovala sa Danskom godinama ali nema nikakvih obiljezja,spomenika na te bitke i nastradale.Danas Svedska i Danska imaju prijateljske odnose i razvijene su zemlje.Jos jedno nikad na Balkanu nece biti normalnih ljudi da ne gledaju koje si vjere,kakav naglasak imas,sta nosis na sebi,kako ti je ime.

ODGOVORITE
Name

Balkan

25.06.2017 04:24

Aferim bošnjo. Bujrum

ODGOVORITE