Analiza: Zvezdinoj vezi neophodan je raskid!

Pripreme na Zlatiboru pokazale su da za Donalda, Ruiza i Le Taleka nema više mesta među crveno-belima. Svakako ne u prvoj postavi.

Fudbal 26.06.2017 | 00:00
Analiza: Zvezdinoj vezi neophodan je raskid!
Generalnu probu pred početak sezone, protiv Rudara iz Pljevalja (0:0), Crvena zvezda počela je sa šestoricom stranaca u timu. Samo njih dvojica, međutim - Abraham Frimpong i Rikardinjo - i definitivno će u narednoj takmičarakoj godini igrati za ekipu Vladana Milojevića.

Nadaju se u klubu pozitivnom ishodu pregovora sa Ričmondom Boaćijem, dok je posle priprema na Zlatiboru postalo jasno da Mičel Donald, Džon Ruiz i Damijen Le Talek nemaju više šta da traže u Crvenoj zvezdi.

Svakako ne u startnoj postavi, a sa platama koje imaju i mestom koje zauzimaju kao stranci, ni u klubu.

I oni sami ne kriju da su se zasitili srpskog fudbala. Ističu to u izjavama, a vidi se i po ponašanju. Sve manje vremena provode u društvu drugih saigrača, osim već pomenutog trilinga Frimpong, Boaći, Rikardinjo.

Po dolasku u klub, pre dve godine, Donald je bio među glavnima za pozitivnu atmosferu u ekipi. Danas nema tu energiju. Ni van terena, a ni na njemu.

Holanđanin je u prijateljskoj utakmici protiv Rudara bio među najlošijima na terenu. Slabo zagrađivanje i gubitak lopte pred svojim kaznenim prostorom sredinom drugog poluvremena umalo su koštali crveno-bele primljenog gola. U fazi napada bio je prilično anemičan. Imao je odličnu priliku kada je potpuno sam na centaršut Anđelkovića šutirao iz prve, ipak, pored gola.

Važnu ulogu u kreaciji igre u petak trebalo je da ima i Le Talek, ali je Francuz po ko zna koji put bio usporen i bezidejan. Iako je odigrao ceo meč - u finišu na poziciji štopera - njegov doprinos bio je mizeran.

Još manje pokazao je Džon Ruiz. Prilično iznenađenje bilo je videti Kostarikanca u startnoj postavi, a da to nije zaslužio, shvatio je brzo i Vladan Milojević, pa ga je zamenio i u drugom poluvremenu pružio priliku Luki Adžiću. Mladi fudbaler sa nekoliko dobrih prodora i driblinga istakao je ozbiljnu kandidaturu da u četvrtak protiv Florijane bude starter.

U veznom redu utakmicu je počeo još Slavoljub Srnić. Pouzdani krilni igrač dobro je funkcionisao u tandemu sa starim znancem Filipom Stojkovićem.

U finišu utakmice, ulascima Vladimira Jovovića, Uroša Račića i Nenada Milijaša, uz već pomenutog Adžića, igra Zvezde je dobila na svežini, pa je usledilo i nekoliko dobrih prilika pred golom Rudara.

Kada je reč o veznom redu crveno-belih, treba napomenuti i da se Gelor Kanga od ponedeljka vraća treninzima. Iako Gabonac nema pravo igranja u prvoj utakmici evropskih kvalifikacija zbog kazne za crveni karton protiv Ludogoreca, konkurisaće za tim u narednim utakmicama.

Jasno je da crveno-beli moraju da nađu rešenje kako da smanje broj stranaca zbog dozvoljena četiri u timu za utakmice Superlige, tako da se prodaja nameće kao imperativ.

Za Ruiza već postoje ponude iz Turske, o čemu smo pisali, i navodnih 600.000 evra je cifra koju Zvezda ne bi smela da odbije, a posle priprema na Zlatiboru postalo je jasno da je vreme i za rastanak sa Donaldom i Le Talekom.

Uostalom, trener Vladan Milojević je izjavio da ne želi nezadovoljne u timu, a Holanđanin i Francuz svakako ne deluju motivisano i zadovoljno u Zvezdi.

Problem je, međutim, što imaju ugovore na još godinu dana, a konkretnih ponuda nema...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar