Vrijeme leti - Leo Mesi napunio 30 godina!

Najbolji fudbaler Evrope u 21. veku proslavlja 30. rođendan. Koliko još može i šta mu je još ostalo da osvoji, odnosno "obori" od rekorda?

Fudbal 24.06.2017 | 11:15
Vrijeme leti - Leo Mesi napunio 30 godina!
Imao je 16 godina, četiri meseca i 23 dana kada je odigrao prvi zvanični meč.

Bez obzira što se još u to vreme, a u pitanju je 2003. godina i meč sa Portom u Ligi šampiona, pričalo o tome kako u "La Masiji" postoji "klinac" koji ima potencijal da bude najbolji na svetu, verovatno je bilo stotine hiljada ljubitelja fudbala koji su se upitali - ko je, dođavola, ovaj momak i zašto debituje na ovako važnoj utakmici?

Već posle jednog dodira sa loptom pokazao je ko je i šta je.

Četrnaest godina kasnije možemo samo da kažemo da Frenk Rajkard nije požurio kada je ovo dete pogurao u prvi tim, a to "dete" danas proslavlja 30. rođendan!

Mnogo je prošlo (17 godina) od prvog dokumenta koji je potpisao sa Barselonom, na salveti (!!!), ali i to dovoljno pokazuje koliko se žurilo Kataloncima dok ga drugi ne ukradu. Nije im smetalo ni to što je sitan, samo su gledali koliko je vešt sa loptom...

Najbolji fudbaler 21. veka, i osvajač rekordnih PET "zlatnih lopti" za najboljeg igrača planete, je sa Barselonom za sve ove godine osvojio osam titula u Primeri, pet u Kupu Kralja, šest u španskom Superkupu, četiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i tri SP za klubove. Takođe, tu su i SP za igrače do 20 godina i Olimpijske igre.

Podsetimo i da je igrao finale Svetskog prvenstva u Brazilu, ali je Argentina poražena od Nemačke (1:0), kao i da je tri puta poražen sa "gaučosima" u finalu Kopa Amerike.

Može se reći i da su mu to jedini trofeji koji mu nedostaju...

Mesi je i najbolji strelac u istoriji Barselone (507), La Lige (349), El Klasika (23), Argentine (58), a "vlasnik" je i rekorda poput najboljeg strelca u toku jedne kalendarske godine, sezone itd.

Prethodna godina za njega je bila burna.

Povlačio se iz reprezentacije, pa se vratio, osuđen je za utaju poreza, a u svemu tome kao da je bilo i problema sa Luisom Enrikeom u Barseloni. Ostaje da se vidi da li će Mesi karijeru nastaviti u španskom gigantu ili će uskoro promeniti sredinu.

S obzirom na to da mu je 30 godina, pitanje je i koliko godina na vrhunskom nivou mu je ostalo, pa nama ostaje samo da uživamo u godinama koje slede.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar