Vejna Runija više niko neće!

U Mančester Junajtedu ga u najboljem slučaju čeka klupa, dok drugi klubovi okreću glavu kada čuju koliko para traži.

Fudbal 26.06.2017 | 14:00
Vejna Runija više niko neće!
Vrelo leto za Vejna Runija i Mančester Junajted. Kapiten reprezentacije Engleske suočava se sa kriznim periodom u karijeri, koja je izgleda dospela u ćorsokak pošto mu se sledeće sezone smeši klupa za rezerve na Old Trafordu. 

Pokušava iskusni 31-godišnji napadač da pronađe novi klub. Ne želi da provodi vreme van terena, a njegovi menadžeri poslednjih dana obijaju pragove od Kine do Amerike kako bi mu pronašli novi angažman. Problem je međutim u lovi, jer kada predstavnici klubova čuju da Runi traži 300.000 funti nedeljno (oko 360.000 evra), koliko ima u Mančester Junajtedu, samo okrenu glavu.

Runi ima sa Junajtedom još godinu dana ugovora, ali uprava Crvenih đavola nije raspoložena da ga raskine i pusti ga da ode kao slobodan igrač. Spremni su samo da se dogovore, da učestvuju u potrazi za novim klubom i čak mu finansiraju jedan deo zarade dok bude nastupao na pozajmici.

Menadžer Evertona Ronald Kuman izjasnio se da bi voleo da vrati Runija na Gudison, ali teško da Karamele mogu da mu ponude platu koju želi. Ni sa platežno moćnim Kinezima nema puno sreće, jer je tamošnja vlada uvela porez od 100 odsto na zarade stranih fudbalera, a ni Runijevoj ženi Kolin se nikako ne sviđa da odgaja decu na Dalekom istoku.

Za sada postoji samo želja engleskog napadača da ode negde iz Mančestera kako više ne bi grejao klupu jer oseća da i dalje može da igra fudbal na top nivou. Zato je Runi već počeo da trenira indivdualno pre prozivke Mančester Junajteda koja će uslediti sredinom jula. S nadom da će uspeti da pronađe staru formu koja ga je proslavila.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

26.06.2017 12:41

U Everton za manje para i spas karijere

ODGOVORITE