Milijaš - posljednji strijelac Zvezde u grupnoj fazi!

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš kaže da ga boli što skoro deceniju nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Fudbal 26.06.2017 | 13:00
Milijaš - posljednji strijelac Zvezde u grupnoj fazi!
Milijaš nije očekivao da će baš njegov gol protiv Bajerna biti poslednji za crveno-bele u toj rundi.

On je 25. oktobra 2007. godine bio strelac fantastičnog gola za vodjstvo od 2:1 protiv minhenskog giganta na stadionu Rajko Mitić, ali je Bajern u finišu napravio preokret koji se i dalje pamti 2:3.

Nepunih deset godina kasnije Crvena zvezda još traži mesto u Evropi, a prvi rival na tom putu biće im Florijana sa Malte u četvrtak.

"U Zvezdi se uvek traži prolazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, navijači deset godina to čekaju. Jako mi je čudno što sam baš ja dao poslednji gol u Ligi Evrope. Voleo bih da ovaj tim uspe da prođe u Ligu Evrope. Sigurno je da će biti jako, jako teško, dalek je put, ali imamo šansu i moramo da pokušamo jer posedujemo kvalitet", rekao jeMilijaš Tanjugu na pripremama crveno-belih na Zlatiboru.

Iskusni vezista priznao je da mu teško pada što Crvena zvezda, posle duela sa Bajernom, Bragom, Boltonom i Arisom pomenute 2007. godine, nije bila učesnik po grupama UEFA takmičenja.

"Kao i svaki navijač naravno da nisam očekivao tako nešto, teško mi pada... U Zvezdi se očekuje da igraš u Evropi, ali mnogo klubova ulaže dosta novca i to u nepoznatim zemljama za fudbal".



On je objasnio da je, u odnosu na prošlu deceniju, teže ući u Ligu Evrope, posebno ako nisi šampion svoje zemlje.

"Sve se promenilo, isto tako i ulaganje u fudbal, na primer u Kazahstanu i Azerbejdžanu mnogo ulažu, dosta igrača im dolazi, a mi imamo mnogo talenta. Ipak, ne treba stavljati pritisak na mlade igrače".

Iza crveno-belih je loša sezona, tri kola pre kraja ispustili su titulu i izgubili u finalu Kupa Srbije od Partizana. Medjutim, bivši repezentativac Srbije upozorava da rane iz prošle sezone ne smeju da postoje.

"Iz nedelje u nedelju imamo utakmice i rana ne bi smelo da bude, u suprotnom mora što pre da se isčiste iz glave. Lično ih nemam, trudim se i da ekipa nema i da ih neće imati. Bitno je da počnemo jako sezonu protiv Florijane", rekao je Milijaš, dodavši da se na prvu loptu vidi da je novajlija Rikardinjo odličan igrač.

Milijaš smatra da je u generalnoj probi protiv Radara iz Pljevalja (0:0) bilo dobrih strana, ali da očekuje bolje partije kada dodju zvanične utakmice.

"Nije bilo toliko loše što se tiče igre, stvorili smo dosta šansi, a problem je bio u tome što nismo uspeli da postignemo gol. Možemo da tražimo razloge u umoru, ali morali smo da damo gol. Dozvolili smo im dve šanse, igrali smo čvrsto u odbrani. Normalno da očekujem bolju igru, duel sa Florijanom je blizu, nama pripreme još traju i sigurno je da ne možemo da udjemo totalno spremni. Nije bilo vremena, ali nema popravnog".

Milijaš je istakao da mu se svidja rad pod novim trenerom Vladanom Milojevićem.

"Čovek zna šta hoće, kažu forsira čvrstu disciplina, nije baš tako, to je normalna disciplina u grupnom sportu. Imam najduži štaž u Zvezdi, jedan sam od najstarijih i tu sam da mu pomognem", zaključio je Milijaš.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar