Osvježenje zvano Saša Lukić!

Lako je biti general posle bitke, ali po onome kako je odigrao igrač Torina protiv Španaca - možda je trebalo ranije da dobije šansu na Evropskom prvenstvu.

Fudbal 24.06.2017 | 10:15
Osvježenje zvano Saša Lukić!
Verovatno Saša Lukić ne bi dobio šansu da zaigra u prvom timu da Marko Grujić nije bio suspendovan, ali je igrač Torina maksimalno iskoristio priliku koja mu se ukazala protiv Španije. U sudaru sa najboljim protivnikom na turniru izašao je na teren posle mesec dana bez utakmice i odigrao - izvrsno.

Toliko mirnoće, lepih dodavanja, prodora po strani, dobijenih duela, centaršuteva... Svega je bilo na repertoaru sadašnjeg učenika Siniše Mihajlovića.

Serija A ga je baš dobro obradila.

"Odigrao sam prvi meč. Prve dve utakmice, trener odlučuje ko igra. Ja sam uvek tu. Zadovoljan sam svojom igrom. Bilo je dobro. Maksimalno sam se potrudio, želeo sam da pokažem šta znam. Odigrao sam neke velike utakmice tako da ni ova nije bila problem. Ubacivao sam se po strani, osetio sam da ima prostora. Jednostavno, neće gol i neće, neće, neće…", rekao je Lukić posle meča za  MOZZART Sport.

Imao je nekoliko dobrih poteza,  kratkih  dodavanja u trouglu na sredini terena koji su obmanjivali protivnike, a to je prepoznala i neutralna publika koja ga je nagradili priličnim aplauzom kada je napuštao teren.

Ipak, Sašu ne ispunjava toliko lični učinak kada je ukupan rezultat ispao loš po tim  i nacionalni sastav.

"Ne znam šta da kažem da bih ispao pametan. Od prve do poslednje utakmice veliki broj šansi nismo iskoristili. Jednostavno vrati ti se i moraš da ga primiš. Pozitivna je stvar što smo stvorili šanse protiv tih velikih ekipa. Nastavljamo dalje podignute glave. Ponosan sam na momke, svaku utakmicu su dali sve od sebe. Svi koji su gledali videli su da smo imali veliki broj propuštenih šansi. Jednostavno, to je fudbal".

Pisali smo da su Milan Gajić, Andrija Živković i Miloš Veljković između ostalog  pokazali da imaju veliki kvalitet i da bismo možda mogli da ih gledamo u narednom periodu u redovima Orlova. Lukić je već  dobijao poziv A reprezentacije. Mladoj reprezentaciji se upravo priključio iz tima koji vodi  Slavoljub Muslin.

Da  li vidi sebe u seniorskom timu?

"Da, bio sam tamo poslednja dva puta. To je velika stvar. Radim, treniram maksimalno, uvek sam spreman. Kada sam bio tamo, video sam da mogu i na meni je sve. Uvek sam spreman, uvek ću se rado odazvati. Mislim da mogu", bila je Lukićeva poruka.

Dao je doprinos i igri u napadu, ali i odbrani. Nekako, delovao  je zrelije od svojih vršnjaka, pa čak i pokazao brzinu i snagu u 50:50 duelima što je napredak na ono što  smo mogli da gledamo dok je bio  u Partizanu.

Ako  je suditi po onome što smo videli - može da igra na visokom nivou. Bio je nešto  poput onog što je Sergej Milinković Savić radio za ovu reprezntaciju. Moraće malo da se pozabavi fizičkom spremom, to mu je jedini minus bio sa ovog meča (u 74. minutu se požalio na grčeve), ali je sve ostalo radio je skoro bez greške.

Nije slučajno dobio onaj aplauz od publike. I selektora Nenada Lalatovića. Zaslužio ga je. Apsolutno.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar