"Zbogom Čikago, bio si moj život..."!

Novi krilni igrač Minesota Timbervulvsa i saigrač Nemanje Bjelice Džimi Batler napisao je emotivno oproštajno pismo navijačima i upravi Čikago Bulsa.

Košarka 26.06.2017 | 12:30
"Zbogom Čikago, bio si moj život..."!
Džimi "Bakets" se manje od dana pošto je trejdovan za Zeka Lavina, Laurija Markanena i Krisa Dana obratio javnosti putem društvenih mreža.

Batler je 2011. godine izabran kao 30. pik. U Čikagu je proveo šest godina i od čoveka koji je u ruki sezoni imao samo osam i po minuta na parketu u 42 utakmice (lokaut) u trećoj sezoni je postao starter i do sada učestvovao na tri Ol star meča.

Njegov šut sa distance je tokom svih ovih godina dovođen u pitanje, ali njegovo zalaganje nikad nije. Tom Tibodo koji je vodio Bulse od 2010. do 2015. godine je bio deo tima koji je drafotvao Batlera sa Marketa. Njih dvojica će sada ponovo sarađivati, a mnogi TImbervulvsima već sada predviđaju plejof na kraju sledeće sezone.

"Čikago, šta da ti kažem? Teško je naći prave reči jer si bio više nego moj dom poslednjih šest godina, bio si moj život. Prihvatio si me kao sina i gurao si me svakog dana, svakog godišnjeg doba da postanem bolji.

Iskreno, uvek sam bio motivisan za uspeh, na taj način su me vaspitali. Ali znam da tebi dugujem mnogo za osobu i za igrača kakav sam postao.

Uvek si me gurao da dajem najbolje od sebe, nikad ništa manje, iz noći u noć. To je ono što si očekivao, to je ono što si zaslužio. Nadam se da znaš da sam posvetio svoj život svaki put kada bih ušao na teren, svaki put kada bih izašao iz Junajted centra – samo tebi.

Zahvaljujem se celoj organizaciji Bulsa i porodici Rajnsdorf koji su mi pružili priliku 2011. da igram sport koji volim za ovu predivnu franšizu. Nikad neću zaboraviti osećaj kada ste me birali, prve odigrane minute, to je iskustvo koje sam želeo samo sa ovim timom i zato sam zahvalan.

Čikago, volim te! Hvala što si prihvatio klinca iz Tornbola kao svog. Idem ka novom domu i novoj organizaciji sa nekim poznatim licima. P.S. I verovatno najvažnija stvar! Posebno hvala vama koji ste iza organizacije Bulsa, vi koji niste pod reflektorima, vi koji radite sa nama. Nemate zasluge i priznanja koja zaslužujete. Vi ste pravi Ol starovi.

Vaš Džimi Dž. Bakets", napisao je Batler u oproštaju čitavom Čikagu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar