Entoni Rendolf postao Slovenac pred EP!

Američki košarkaš Entoni Rendolf dobio je državljanstvo Slovenije za koju će igrati na Evropskom prvenstvo u septembru.  Sloveniju video na razglednici, ali će igrati na Evrobasketu - Entoni Rendolf dobio državljanstvo! Veliko pojačanje za Zmajčeke stiže iz Reala.

Košarka 26.06.2017 | 11:30
Entoni Rendolf postao Slovenac pred EP!
Rendolf ima 27 godina, igra na poziciji krilnog centra i centra, a nastupa za Real Madrid.

Prošle sezone je prosečno beležio 10,2 poena uz 5,1 skokova te po 1,1 asistencija i blokada po utakmici u Evroligi.

"Drago mi je što sam dobio šansu da igram za Sloveniju. Biće to veliki izazov u mojoj karijeri. Daću sve od sebe da opravdam poverenje KS Slovenije i selektora Igora Kokoškova", rekao je Rendolf.

Rendolf je tokom karijere igrao još za Lokomotivu Kubanj u Evropi, a za Denver Nagetse, Minesotu Timbervulvse, Njujork Nikse i Golden Stejt Voriorse u NBA ligi.

Voriorsi su ga draftovali kao 14. pika 2008. godine sa LSU univerziteta, ali nije opravdao očekivanja. Prosečno je beležio 7,1 poena uz 4,3 skokova na 252 utakmice u NBA.

Evrobasket počinje 31. avgusta, Slovenija će igrati u Grupi A u Helsinkiju sa domaćinom Finskom, Grčkom, Francuskom, Poljskom i Islandom.

Nije baš klasičan Slovenac, ali će igrati za košarkašku reprezentaciju Slovenije na predstojećem Evrobasketu. Krilni centar madridskog Reala Entoni Rendolf dobio je slovenačko državljanstvo i postao novi član Zmajčeka.

Sad, malo se šalimo za ovu razglednicu iz naslova, ali činjenica je da 27-godišnji košarkaš nema baš mnogo veza sa Slovenijom s obzirom da je po dolasku u Evropu igrao samo za Lokomotivu Kubanj i Real.

Međutim, očigledno da nikome u Sloveniji to nije predstavljao problem.

“Drago mi je što ću imati priliku da igram za Sloveniju. Biće to novi, veliki izazov u mojoj karijeri. Daću sve od sebe da opravdam poverenje Košarkaškog saveza Slovenije i selektora Igora Kokoškova“, rekao je Rendolf.

Nema sumnje, biće veliko pojačanje za Slovence koji već imaju nekoliko izvanrednih igrača kakvi su na primer Rendolfov saigrač iz Madrida Luka Dončić, pa plej MajamijaGoran Dragić...

Međutim, u ovakvim situacijama moramo da istaknemo: ponosni smo što za Srbiju igraju samo - Srbi! Ne zato što imamo bilo šta protiv stranaca, niti bismo se bunili ako bi za Orlove zaigrao barem neko ko barem govori srpski jezik. Ali neke granice moraju da postoje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar