Staro poznanstvo iz Moskve vodi Teodosića u Jutu!

Bruklin, Majami, pre nekoliko dana pojavio se i Čikago. . . Svi sa nadom da će privoleti Miloša Teodosića u svoje jato. Ali prema informacijama Politike neće biti niko od njih. Ili bar trenutno ne izgleda tako, pošto je Juta ta kojoj je plejmejker srpske reprezentacije najbliži.

Košarka 26.06.2017 | 10:30
Staro poznanstvo iz Moskve vodi Teodosića u Jutu!
Politika podseća i na jedan veoma bitan detalj u celoj priči. Naime, trener Džezera Kvin Snajder je u sezoni 2012/2013 bio pomoćnik Etoreu Mesini u moskovskom CSKA, pa je iz prve ruke mogao da se uveri u Teodosićeve kvalitete. Uostalom, posle te sezone u RusijiKvin je i sam rekao da je Teodosić “verovatno najbolji dodavaš na svetu“, te da “može da na terenu uradi sve što poželi“.

Dalje, član Kvinovog stručnog štaba u Solt Lejk Sitiju je i Igor Kokoškov, jedini srpski stručnjak sa zvanjem asistenta u NBA ligi.

I još jedna zanimljivost: Kvin je, šuška se, namerio da ekipu pojača i Hjustonovim plejomPatrikom Beverlijem, koji je u sezoni 2009/2010 bio Teodosićeva zamena u Olimpijakosu. Teodosić je te sezone bio proglašen za najboljeg igrača Evrolige. Beverliotišao u Spartak iz Sankt Peterburga, pa potom u Rokitse i u međuvremenu postao više nego solidan NBA plej.

Gazda CSKA Andrej Vatutin uradio je sve što je mogao ponudivši Teodosiću za Evropu nestvarnih 12.000.000 evra za tri sezone. Ali shvatio je i on da su mu ruke vezane, pa je doveo Lea Vestermana, iako je svima jasno da on nije prava zamena za Teodosića. Takvu je uostalom veoma teško naći.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar