Marković potpisao: Vraća se u Evroligu!

Srpski plejmejker napustio je Zenit posle odlične sezone, ali ostaje u Rusiji.  Pefi, dobro došao nazad u Evroligu!

Košarka 24.06.2017 | 08:45
Marković potpisao: Vraća se u Evroligu!
Posle Sankt Peterburga - Podmoskovlje!

Stefan Marković (29 godina, 199 centimentara) potpisao je ugovor sa Himkijem, pa će dres povratnika u Evroligu nositi naredne dve godine. Iskusni plejmejker tako se takođe vratio u najjače takmičenje, u kojem je poslednji put nastupao u takmičarskoj 2015/16, noseći dres Unikahe.

"Stefane, dobrodošao", poručio je Himki na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama i tako pozdravio našeg organizatora igre, koji će biti veliko pojačanje za vicešampiona VTB lige.

Doskorašnji reprezentativac Srbije mirno će provesti leto, napuniti baterije a potom početi svoju drugu sezonu u Rusiji, gde je u takmičarskoj 2016/17 odigrao jednu od najboljih takmičarskih godina u karijeri.

"Stefane, dobro došao", poručio je Himki svom prvom pojačanju za predstojeću sezonu, doskorašnjem srpskom reprezentativcu Stefanu Markoviću. Dodali bismo - dobro došao nazad u Evroligu! Ruski klub je dodao da je ugovor potpisan na dve sezone.

Podsetimo, Marković je u Podmoskovlje stigao iz Sankt Peterburga pošto je protekle sezone nastupao za Zenit u kome je u VTB ligi prosečno beležio 10,3 poena, 4,5 skokova i 7,6 asistencija. Više asistencija od popularnog Pefija imao je samo Uniksov Hoakim Kolom.

Pre Zenita igrao je i za Unikahu, Banvit, Valensiju, Beneton, Hemofarm i Atlas, ali protekla sezona bila mu je nesumnjivo najbolja u karijeri. I prava je šteta što se posle osam godina u dresu sa državnim grbom oprostio od reprezentacije uoči ovogodišnjeg Evrobasketa.

Takvom igraču je mesto na najvećim takmičenjima. I naravno u Evroligi.

U dresu Zenita prosečno je postizao 10,3 poena, uz 4,5 asistencija i 7,6 skokova, a u Evrokupu je beležio po 11,9 poena, 3,3 skoka i 9,1 asistenciju.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar