Potvrđeno: Pelegrino se vratio u Premijer ligu!

Argentinac ponovo u ligi u kojoj je bio i na terenu i na klupi.  Da li Tadić treba da se zabrine? Novi trener Sautemptona nije ljubitelj ofanzivnog fudbala! Sveci odlučili da kormilo tima povere još jednom Argentincu.

Fudbal 24.06.2017 | 08:15
Potvrđeno: Pelegrino se vratio u Premijer ligu!
Francuz Klod Pjuel dobio je šansu i završio sezonu na osmom mestu tabele. Sada je vreme za Maurisija Pelegrina.

Argentinski trener (45) preuzeo je Sautempton i bar do daljeg postao šef najboljem srpskom ofanzivcu, Dušanu Tadiću, koji je prethodnih nedelja dovođen u vezu i sa drugim, bogatijim klubovima.

Pelegrino je otišao iz Alavesa posle poraza u finalu Kupa od Barselone, nakon sezone u kojoj je njegov tim zauzeo devetu poziciju.

"Moja filozofija i kultura ovog kluba se preklapaju. Želim da pobeđujem, da budem uspešan i da razvijam timski duh u kojem svi daju 100 odsto i podržavaju jedni druge. Uzbuđen sam i strastven zbog svega što dolazi", rekao je Pelegrino.

Pelegrino zna kako izgleda život u Engleskoj, jer osim što je kao igrač nosio dres Liverpula, svojevremeno je i asistirao Rafi Benitezu na klupi Crvenih, pre nego što je sam uplovio u trenerske vode. Pre Sautemptona, sa kojim je potipsao trogodišnji ugovor, i Alavesa predvodio je Valensiju, kao i klubove iz domovine Estudijantes i Independijente.

„Srećan sam što sam postao novi trener Sautemptona. Klub ima izvanrednu reputaciju, stabilnu strukturu, takmiči se u Premijer ligi i igra atraktivan fudbal“, izjavio je Pelegrinonakon imenovanja na novu poziciju.

Zanimljivo, ako Sveci igraju napadački i atraktivan fudbal, to se ne može reći za ekipe koje je Pelegrino predvodio tokom trenerske karijere. Poznat kao stručnjak kojem je rezultat važniji od utiska i igre, Argentinac je često od igrača zahtevao da ne umiru u lepoti već da budu oštri i konkretni, što nije bila odlika Sautemptona proteklih sezona pod vođstvom Ronalda Kumana i Kloda Puela.

Zato će biti zanimljivo videti kako će se tehnički besprekorni igrači ovog tima poput srpskog reprezentativca Dušana Tadića ili Francuza Sofijana Bufala snaći kod novog trenera, da li će uopšte igrati i koliko će im slobode u igri Argentinac dozvoliti. Od toga će dosta zavisiti i rezultati, ali i buduće konture Sautemptona.

Ako Pelegrinu neka stvar treba da podigne moral, to je činjenica da ovaj klub dobro funkcioniše sa Argentincima na klupi, što se videlo pre nekoliko sezona kada ih je sa fantastičnim uspehom predvodio nejgov zemljak i imenjak Maurisio Poketino.

Argentinac je već radio u Premijer ligi, kao pomoćnik Rafe Beniteza u Liverpulu, za koji je 2005. i odigrao 13 utakmica. je proveo u Velez Sarsfildu (1990-98), Barseloni (1998/99), Valensiji (1999-2005), posle Enfilda - u Alavesu, u kojem je 2006. i završio karijeru.

Trener je postao na Enfildu uz Beniteza, sa kojim je 2010. radio i u Interu. Potom je samostalno vodio Valensiju, Estudijantes i Alaves.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar