Partizan prodao još jednog talenta Fiorentini!

Šampion Srbije Partizan prodao je još jednog svog talenta italijanskoj Fiorentini – Dušana Vlahovića.  Dušan Vlahović stopama Nikole Milenkovića! Doduše, tek od januara. . .

Fudbal 25.06.2017 | 23:00
Partizan prodao još jednog talenta Fiorentini!
Vlahović je već šesti igrač u poslednjih desetak godina koji se kao tinejdžer iz Humske preselio na Artemio Franki, posle Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Nikole Gulana i pre nekoliko meseci Nikole Milenkovića.

Vlahović je u januaru napunio tek 17 godina, a za prvi tim Partizana debitovao je 2015. i na 27 utakmica postigao tri gola, jedan u Superligi Srbije.

On će se u Firencu zvanično preseliti kada postane punoletan, a potpisaće petogodišnji ugovor nakon medicinskih pregleda 26. juna.

U januaru se pisalo da je Fiorentina spremna da plati Partizanu za Vlahovića 1,5 miliona evra.

Posle 19-godišnjeg štopera Nikole Milenkovića, koga je Partizan prodao za 5,1 milion evra, ovog leta je završen još jedan transfer na relaciji Partizan - Fiorentina.

Klub iz Italije je na svom sajtu objavio danas posle podne da je sa Partizanom postigao dogovor oko kupoprodaje 17-godišnjeg napadača Dušana Vlahovića!

Ugovor će biti potpisan kada Vlahović napuni 18 godina (što će biti 28. januara 2018. godine).

Prema saopštenju Fiorentine, dogovoreno je da italijanski klub otkupi prava na Vlahovića, a kad postane punoletan potpisaće zvaničan ugovor na 5 godina.

Ova vestm, zapravo, i nije nova i iznenađujuća.

O tome se pisalo još zimus, a tada je objavljeno da će Partizan za Vlahovića dobiti 1,5 miliona evra, a da će ostati u Beogradu do februara 2018. godine, odnosno do punoletstva.

Vlahović je već nekoliko sezona deo prvog tima Partizana, a do sada je upisao 27 nastupa u crno-belom dresu seniorske ekipe, uz tri gola.

Saradnja Partizana i Fiorentine traje godinama. Iz Partizana u Fiorentinu su direktno otišli Stevan Jovetić, Matija Nastasić, Adem Ljajić, Nikola Gulan...

Italijanski mediji objavili su još krajem februara, iz Humske su poručivali da nije sve gotovo. Sada i definitivno jeste. Posle Nikole Milenkovića i Dušan Vlahović će crno-beli dres Partizana zameniti ljubičastom opremom Fjorentine.

Transfer je zvanično potvrđen na Violinom sajtu. Finansijski detalji se ne navode, mada su još ranije mediji na Čizmi pisali o obeštećenju od 1.500.000 evra. Klub iz Firence samo navodi da se Vlahović neće odmah pridružiti novim saigračima, već će se sačekati da 28. janaura napuni 18 godina.

Pregledi su zakazani za ponedeljak, a odmah potom mladi napadač Partizana će potpisati ugovor na pet godina.

I neće to biti prvi put da Partizanov igrač iz Beograda ide u Firencu. Počelo je sa Nikolom Gulanom 2007. godine, nastavilo se sa Stevanom Jovetićem, Ademom Ljajićem, Matijom Nastasićem, Milenkovićem i sada Vlahovićem, dok je Stefan Savić do Fjorentine stigao zaobilaznim putem - preko Mančester Sitija.

Inače, da podsetimo i da je Milenkovićev transfer Partizanov račun obogatio sa 5.100.000 evra.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar