Nula Zvezde u generalnoj probi!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Rudarom iz Pljevalja 0:0, u generalnoj probi pred početak nove sezone.  Alarm pred Evropu: Zvezda bez pobede na Zlatiboru! Dve utakmice - dva remija crveno-belih uoči početka sezone.

Fudbal 23.06.2017 | 20:15
Nula Zvezde u generalnoj probi!
Prvo selekcija Užica, a zatim i Rudar iz Pljevalja poremetili su atmosferu u timu Crvene zvezde uoči početka sezone 2017/18.

Posle 1:1 prošle subote, crveno-beli su u drugoj pripremnoj utakmici odigrali bez golova protiv rivala iz Crne Gore.

Imali su izabranici Vladana Milojevića konstantnu inicijativu, međutim, razloga za brigu ima. Izostala je realizacija, ali i žustrina u igri crveno-belih. Tek u finišu, ulaskom igrača koji trenutno nisu u prvom planu za startnu postavu raspramsala se vatra u nogama Zvezdinih igrača.

Crveno-beli su od starta utakmice krenuli ofanzivno, sto se najviše videlo po odbrani koja je stajala veoma visoko.

Prvu priliku na utakmici imao je Srnić u 11. minutu, međutim njegov pokusaj golmam Rudara uspešno je odbranio.

Pokušavala je Zvezda, ali prvo Boaći, a potom i Donald nisu uspeli da pronađu put ka mreži, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0.

Start drugog poluvremena obeležila je inicijativa Crvene zvezde, međutim dve stopostotne prilike imali su igracu Rudara. U oba slucaja golman crveno-belih Aleksandar Stankovic reagovao je odlično.

U 72. minutu Luka Adžić je probao udarcem sa 16 metara, ali je njegov pokušaj lako odbranio Agović. Samo šest minuta kasnije Milošević je sa leve strane cenitrirao, a Pavkov zamalo postigao gol.

Posle požrtvovane igre Miljaša na sredini terena, jedan na jedan ispred golmana izašao je Vučićević, međutim njegov pokušaj prošao je malo pored leve stative.

Isti igrač našao se u prilici minut kasnije, ali je njegov šut glavom odbranio Agović. Do kraja utakmice Zvezda je pokušavala, to nije bilo dovoljno da se postigne gol.

Imali su izabranici Vladana Milojevića konstantnu inicijativu, međutim, razloga za brigu ima. Izostala je realizacija, ali i žustrina u igri crveno-belih. Tek u finišu, ulaskom igrača koji trenutno nisu u prvom planu za startnu postavu rasplamsala se vatra u nogama Zvezdinih igrača.

Do tada, što se tiče drugog poluvremena, Zvezda je delovala baš anemično, a malo je nedostajalo da igrači Rudara to iskoriste. Dva puta je mladi golman Aleksandar Stanković vadio kestenje iz vatre, kada je sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu posle nespretnih reakcija svojih saigrača.

Što se tiče prvog poluvremena, startna postava u sastavu Stanković - Anđelković, Frimpong, Savić, Stojković - Ruiz, Donald, Le Talek, Srnić - Rikardinjo, Boaći, dominirala je terenom, ali je bilo jasno da su dva treninga dnevno uzeli maha. Akcije su tekle sporo, a u završnici nije bilo dovoljno koncentracije. Nekoliko puta crveno-beli su mogli da poentiraju, ali ih je u tome, pored nepreciznosti, sprečavao i raspoloženi golman Rudara, Agović.

Proteklih dana stručni štab je počeo da spušta intenzitet treniga, pa se u Zvezdi nadaju da će ekipa, ipak, sveža dočekati četvrtak i utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Florijane u Beogradu.

Kada je reč o startnoj postavi, umesto Damira Kahrimana koji zbog upale mišića nije trenirao prethodnih nekoliko dana i Filipa Manojlovića, koji je sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, poverenje je ukazano Aleksandru Stankoviću. Izdanak omladinske škole prošle sezone je branio na pozajmici u Grafičaru, a odličnim odbranama i sigurnošću istakao je kandidaturu i za nastup u četvrtak.

Ispred njega defanzivna linija Anđelković, Frimpong, Savić, Stojković delovala je sasvim solidno, osim u jednoj situaciji kada je Frimpong zakasnio da postavi ofsajd zamku. Uz dužno poštovanje, napadači Rudara, ipak, nisu pravi ispit onoga što čeka pomenutu četvorku u evropskim kvalifikacijama i Superligi.

Bilo je iznenađenje videti Damijena Le Taleka i Džona Ruiza u startnoj postavi, dok su Mičel Donald i Slavoljub Srnić bili očekivani. Ulaskom Adžića umesto Ruiza početkom drugog poluvremena napadi Zvezde dobili su na prodornosti, kao i nešto kasnije kada je Milijaš zamenio Donalda. Utisak je da Holanđanin nije glavom u Zvezdi i pitanje je još koliko dugo će ga crveno-beli trpeti...

Napadački tandem činili su Ričmond Boaći i Rikardinjo, koji je imao nešto veću obavezu u kretanju. Jasno je da će im biti potrebno još vremena da se uigraju, ali nesporno je da i jedan i drugi imaju kvalitet...

Za kraj, ostaje nam da sačekamo četvrtak i vidimo da li je i koliko Milojević uspeo da promeni u odnosu na viđeno ovog petka na Zlatiboru.

Šef stručnog štaba Zvezde izveo je na ovu utakmicu ekipu u sastavu: Stanković - Anđelković, Savić, Frimpong, Stojković - Ruiz (od 46' Adžić), Donald (od 57' Račić), Le Talek, Srnić, Rikardinjo - Boaći.

Finiš meča na terenu je dočekao tim u sastavu: Stanković - Gobeljić, Savić, Letalek, Milošević, Račić, Milijaš, Jovović, Adžić, Vučićević i Pavkov.

Iz prvog reda gledališta meč je pratio i Nikola Peković, čuveni košarkaš i doskorašnji predsednik KK Partizan.

Utakmica prvog kola kvalifikacija za LE između Crvene zvezda i Florijane na programu je u četvrtak od 20:30 u Malti.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar