Taj ludi, ludi Šalke!

Nisu hteli 44. 000. 000, sad im nude 19. 000. 000, a oni će verovatno izabrati 0 evra! Englezi dočekali svojih pet minuta posle godinu dana čekanja. . .

Fudbal 25.06.2017 | 20:00
Taj ludi, ludi Šalke!
Totenhem je obnovio interesovanje za mladu zvezdu Šalkea Maks Mejera, ali sva je prilika da će se igra sada igrati po drugim pravilima! Englezi su dočekali svojih pet minuta i imaju priliku da Nemcima uzmu kreativnog vezistu znatno ispod cene. 

Prošle godine, negde baš u ovo vreme, Pevci su prvi put napali Mejera s ponudom od30.000.000 evra. Šalke se šepurio i glatko odbio. Pregovori su tokom leta postajali sve ozbiljniji, ponuđena cifra rasla je do maksimalnih 44.300.000 evra, no konačan odgovor čelnika kluba iz Gelzenkirhena glasio je - NE.

Totenhem se pomirio s tom činjenicom i kasnije zadovoljio transferom Muse Sisokoa iz Njukasla.

U međuvremenu, situacija se drastično promenila u korist Engleza, a ključnu ulogu u svemu odigrao je sam igrač koji je u nekoliko navrata odbio da potpiše novi ugovor sa Šalkeom.

"Ja nijednog trenutka nisam rekao da ću otići iz kluba, samo kazao da neću da potpisujem novi ugovor", govorio je u jednom od svojih poslednjih obraćanja medijima Mejer. Reklo bi se - nije šija nego vrat...

"Znam da za mene postoji veliko interesovanje. Bilo ga je i prošlog leta. Ipak, nadam se da će za mene doći bolje vreme u ovom klubu. Videćemo šta će se dešavati", aludirao je na nedovoljnu minutažu mladi reprezentativac Nemačke.  

Prema izvorima britanskog tabloida San cena Maksa Mejera pala je za više nego duplo -razlog je novonastala situacija, odnosno ugovor koji mu ističe narednog leta - i Totenhem to hoće da iskoristi. Tako je klub iz Londona navodno poslao ponudu od19.900.000 evra na koju se odgovor čeka. Ukoliko odluče da odbiju ovako "velikodušan" predlog čelni ljudi Šalkea mogli bi da ostanu u vrlo nezavidnoj poziciji i dođu u situaciju da se mlada zvezda već na zimu nekome obeća potpisivanjem predugovora, što bi značilo odlazak bez obeštećenja u junu 2018. Tako nešto postaje gotovo praksa u ovom klubu, pa se nemojte iznenaditi... S druge strane, ako prihvate - dobiće "siću" spram kvaliteta i potencijala Maksa Mejera. 

Dani odluke su pred Rudarima iz Gelzenkirhena...

Podsetimo još samo da su Totenhem i Šalke već sarađivali ove godine i to prilikom otkupa ugovora Nabila Bentaleba. Nemci su Englezima iskeširali 19.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar