Bolden bliži Zvezdi: "Kad bude čas, doći će u NBA"!

Evo šta kažu Siksersi o krilnom centru crveno-belih, za koga je sve izvesnije da će i sledeće sezone igrati u Srbiji.

Košarka 27.06.2017 | 16:30
Bolden bliži Zvezdi: "Kad bude čas, doći će u NBA"!
Generalni menadžer Siksersa Brajan Kolanđelo prima čestitke od noći između četvrtka i petka i očekivano najviše govori o glavnoj zvezdi prošle večeri - prvom "piku" Markelu Fulcu, koji stiđe u Filadelfiju sa koledža Vašington.

Sa druge strane okeana, javnost u Srbiji najviše interesuje šta Siksersi planiraju sa Džonom Boldenom, doskorašnjim krilnim centrom FMP-a, koji je uoči odlaska u SAD postao igrač Crvene zvezde mts.

Tim potpisom, klub sa Malog Kalemegdana došao je u "win-win" situaciju, u kojoj će dobiti ili Australijanca ili 675.000 dolara kao garantovano NBA obeštećenje. A, sudeći prema rečima generalnog menadžera Siksersa, 36. pik sa jučerašnjeg drafta bliži je povratku u Srbiju.

U razgovoru za jednu radio stanicu, operativac Filadelfije rekao je da će i Bolden i Anžejs Pasečniks (Gran Kanarija) i Matjas Lesor (Nanter) izvesno i sledeće sezone ostati u Evropi.

"Odabrali smo na draftu sjajne mlade momke iz inostranstva i izgleda kao da će svi ostati. Svi imaju određene odredbe u ugovorima, sa otkupnim klauzulama i drugim detaljima. Dovešćemo ih ovde kada bude pravo vreme", izjavio je Kolanđelo.

Generalni menadžer i predsednik zadužen za košarkaške operacije Siksersa priznaje da u toj franšizi veoma cene Australijanca i da su uzbuđeni zbog stvari koje bi u budućnosti mogao da im donese. Očigledno - posle bar još jedne godine u Srbiji.

"Džona je prošao drugačiji put nego većina, ali je mlad, atleta, energični krilni centar, koji ima moderne košarkaške veštine. Dobro šutira, brz je, visok je i sjajan je skakač. Ima osećaj gde će lopta biti. Zaista smo uzbuđeni zbog njega i mislimo da smo na draftu uradili manje - više sve što smo i planirali", dodao je on.

Prema njegovim rečima, turski talenat Furkan Korkmaz (član Banvita) trenutno je jedini igrač iz Evrope koji bi mogao da ovog leta postane član Filadelfije. Siksersi su ga prošle godine odabrali kao 26. pika, a Kolanđelo je rekao da je samo za njega "sazrelo" vreme da dođe.

"Njega ćemo pokušati da dovedemo sada. On je mlad momak, koji ima ogroman talenat, odlično oseća igru. Mislim da je potrebno da radi na snazi, na fizičkom delu, jer bi jednostavno trebalo da postane veći i snažniji. Talentovan je, još raste, ima samo 19 godina. Veoma je mlad, ali kada pogledate (bivšeg igrača Mege) Timija Luvavua zapitate se da li je i on bio spreman prošle godine? Reći ću vam da nije. Korkmazu će koristiti da radi u ovakvom okruženju i mislim da će mu brže ići ako bude sa nama", otvoreno je rekao prvi operativac Siksersa.

Poteškoća u transferu bivšeg talenta Efesa mogla bi da bude propisani "buyout" u njegovom ugovoru, koji iznosi čak dva miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar