Veru Sladojević štitio Balaban

Centar za socijalni rad Banjaluka mjesecima su potresale afere, a predsjednik Skupštine Budimir Balaban je štitio direktoricu Veru Sladojević tako što nije dozvoljavao da se o tome razgovara, tvrde u DNS-u, piše ''EuroBlic''.

Republika Srpska 23.06.2017 | 15:31
Veru Sladojević štitio Balaban
Nakon što su na površinu isplivali sukobi u Gradskom odboru, u DNS-u su progovorili i o Balabanovim odnosima prema lokalnoj politici.

''Balaban je želio da svi gradski problemi i rješenja budu njegovo privatno pitanje, ali nije želio da se na bilo koji način otvori razgovor u vezi sa problemima u radu Centra za socijalni rad, te utvrde činjenice'', saopštili su u DNS-u.

Izvor iz stranke tvrdi da su svi Balabanovi ljudi na direktorskim pozicijima – Vera Sladojević, Novo Grujić i Ostoja Barašin – bili pod stalnom zaštitom.

Balaban ove tvrdnje demantuje i dodaje da nije mogao zaustaviti raspravu o Centru jer je niko u stranci nije ni stavljao na dnevni red.

''Nije bilo razgovora o Centru, niti može biti, niti ja hoću da razgovaram o tome jer sam inženjer građevinarstva i ne znam ništa o postupku usvajanja djece. Možete li misliti, oni hoće da na stranačkim organima raspravljaju ko koliko puta treba da vidi svoje dijete? Pa, to je da se ubiješ. Bez stranke ne možete da se zaposlite kao portir ili čistačica, a sada bi da po strankama dijele i decu'', izjavio je Balaban i dodao da nije mogao tražiti odgovore od direktorice u vezi sa optužbama za nezakonit rad jer se ne razumije u tu oblast, te dodao da je to posao za istražne organe.

''Naravno da će direktorica uvijek imati svoju priču i nikada neće reći da je ona kriva'', rekao je Balaban i dodao da on s tim nema nikakve veze.

Sekretar GO DNS Boran Bosančić tvrdi da će pokrenuti razgovor o Centru kako bi ustanovili šta se tamo tačno dešava.

''Nije nam cilj da bilo koga amnestiramo od odgovornosti, ali ne želimo ni neosnovane optužbe. Kada utvrdimo šta se tamo dešavalo, o tome ćemo razgovarati i sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem'', rekao je Bosančić.

Izvor: Blic

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Васо

23.06.2017 13:38

Мислим да је овде било опааа Ђурђоооо.............

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

23.06.2017 14:16

I TREBA DA SE DJECA DIJELE PO STRANKAMA - ZAŠTO ? ZATO ŠTO SE PRIČA DA SE I KOD DODJELE DJECE UZIMAJU PROVIZIJE LJUDIMA KOJI NE MOGU IMATI SVOJE DJECE... TAKVIH JE SVE VIŠE, A DJECE JE SVE MANJE !!! A AKO SE UZIMAJU PROVIZIJE, ONDA VEĆI DIO OD PRIHODA TREBA DA IDE U STRANAČKU KASU... ZATO SE DJECA TREBA DA DIJELE PO STRANKAMA, JER SE TO OPRIHODUJE

Name

Dada

23.06.2017 13:43

Izgledaju mi kao ljubavnici..

ODGOVORITE
Name

Pitanje!

23.06.2017 13:45

Sta u vezi ovog slucaja preduzima Branka Sladojevic - pomocnica ministra za socijalni rad? Medjutim, kakav ministar, takva i pomocnica ministra - pa prema tome ni ova direktorica ne moze biti bolja!

ODGOVORITE
Name

RAJNA

23.06.2017 15:46

Vera Sladojević je koletaralna šteta , ona je dobijala samo mrvice, zato ju je Balaban i štio. Pravi igrač je Sladojevićka, zamjenica Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i ona bivša direktorica centra Banja Luka, ona što je obilazila korisnike socijalne zaštite sa sunčanicama, ko mafijašica kakva, te dve su olešile svu Romsku djecu, djecu roditelja koji nemaju dovoljno novca da ih hrane, djecu bolesnih roditelja, Sladojevićka je prije nego što je prisegla za zamjenicu harala opštinom Laktaš, ta je od hranitelja otimala djecu pandurima i davala u usvojenje strancima , to je zlo na dve noge, Laktaška treba.

Name

Komšiluk

23.06.2017 17:04

Neka od te maloljetne djece, štićenika centra, su naslijeđivala imovinu od roditelja. Šta je bilo sa tom imovinom?

Name

Grga

23.06.2017 13:54

A sad, ajmo Vera Afera lagano u zatvor na koju godinicu...

ODGOVORITE
Name

Nedeljko Č.

23.06.2017 14:09

Nisam ni ja pravnik pa mlatim čekićem a nisi ni ti pravnik pa to isto radiš u gradskoj skupštini. Znaš ti dobro gdje je zapelo. Nešto drugo je u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Djuka

23.06.2017 14:17

Svi su oni puni KO brodovi,ajde neka objave imovinske Kartone,prije ulaska u Politiku i sad kad Balaban odlazi na drugo radno mijesto.

ODGOVORITE
Name

Prođoše vozovi..

23.06.2017 14:19

Ej godine nemjerljive skupe..!! Odoše i prođoše. Da se bar nađoše i sudariše prije 40-tak godina..

ODGOVORITE
Name

prijedlog

23.06.2017 14:27

Treba balaban da sa onim iz ndp-a konobarom puzom napravi stranku i da povedu i onog coska, kvazi milicajca

ODGOVORITE
Name

apel

23.06.2017 14:45

Na stub srama Vera Sladojevic!

ODGOVORITE
Name

Duleklen

23.06.2017 14:50

Veru i njene podanike pod detaljnu istragu kakvu jos nismo docekali. Stranacki poltroni i direktori institucija rade sta hoce i igraju se sa ljudskim sudbinama. Ovo je veoma ozbiljna tema i mislim da je krajnje vrijeme da se ovo izvede na cistac. Toliko!!!!

ODGOVORITE
Name

Daj Nam Sve

23.06.2017 15:02

Hoće Čubrilović da prodaje direktorska mjesta. To je istina.

ODGOVORITE
Name

23.06.2017 15:06

Vidi se kako se Čubrilovićeva pumpa uvaljuje Budi da zabaci trag. Budo u čudu kao dijete na priredbi.

ODGOVORITE
Name

djikan

23.06.2017 15:18

Niske strasti.....

ODGOVORITE
Name

Usvajanje po stranci

23.06.2017 16:15

"Bez stranke ne možete da se zaposlite kao portir ili čistačica, a sada bi da po strankama dijele i djecu – izjavio je Balaban." Pa i dijele se u tvojoj stranci i ti to vrlo dobro znas jer je Vera dala na usvajanje malo dijete covjeku od 60 godina, razvedenom ali koji je DNS funkcioner tj nacelnik Prijedora. Sta se pravis naivan Balabane. Od 200 bracnih parova na listi cekanja za usvojenje Vera zakljucila da je za dijete najpogodniji djed od 60 godina.

ODGOVORITE