Italija čeka Ibrakadabru!

Ali gde će?!

Fudbal 24.06.2017 | 23:45
Italija čeka Ibrakadabru!
Mančester Junajted se zahvalio Zlatanu Ibrahimoviću, Šveđanin je u potrazi za novim klubom.  Ima 35 godina i tešku povredu kolena, sigurno neće moći na teren od početka sezone. Što mu otežava potragu za novim klubom. On će od 30. juna biti zvanično slobodan igrač i očekuje se da upravo tada saopšti gde nastavlja akrijeru...

U Italiji veruju da bi Ibra mogao da se vrati na Apenine. Iako je Los Anđeles Galaksi trenutno favorit za potpisivanje Ibrahimovića i iako su mnogi mediji najavljivali da je sve dogovoreno između Ibre i Amerikanaca, italijanski Korijere delo Sport piše o mogućem povratku švedskog asa na Čizmu.

Cela naslovna strana rimskog sportskog dnevnika je danas posvećana Zlatanu i nagađanima koji klub u Italiji bi mogao da ga angažuje. Podsetimo, već je u Italiji igrao za tri najveća kluba. Mrze ga navijači Juventusa i Intera, a ni u Milanu ne bi bio dočekan baš sa oduševljenjem zbog Rajole...

Iako je Korijere rasplamsao vatru o Zlatanovom povratku, pre svega treba obratiti pažnju na njegove finansijske zahteve i ekonomske kapacitete italijanskih klubova. Niko od njih ne može da mu ponudi ono što je imao u Engleskoj. Čak ni četvrtinu toga... Ali Ibra ima želju da završi karijeru u Italiji gde su mu rođena deca i gde je najviše uživao u životu.

Kakve su onda šanse da ga vidimo u dresu nekog od velikih italijanskih klubova?

JUVENTUS

Najmanje realna opcija. Ibrahimović se poneo kao nitkov prema klubu kada je Juve završio u Seriji B. Niko od navijača Bjankonera ga ne bi poželeo opet u belo-crnom dresu. Ali ne zaboravite faktor Mina Rajole. Zlatanov menadžer je u idiličnim odnosima sa Juventusovim čelnicima, pogotovo sa Nedvedom. Samo zbog toga bi možda mogla da dođe u obzir opcija njegovog povratka u Torino. Možda bi ga želeo i Alegri sa kojim je uspešno sarađivao u Milanu. Kao džokera u Ligi šampiona pored Dibale, Iguaina, Mandžukića...

INTER

Ništa manje nije omražen ni među navijačima Nerazura. I njima je zabo nož u srce kada je insistirao da pređe u Barselonu kako bi tamo osvojio Ligu šampiona (sudbina se poigrala sa njim i Inter je baš preko Barse i Zlatana došao do Lige šampiona), a onda se posle godinu dana vratio u Milan. Rajola je u dobrim odnosima i sa rukovodstvom Intera. Ibrabi im mnogo značio u ligaškim duelima protiv slabijih rivala i skupljanju bodova za Ligu šampiona.

MILAN

Milanovi navijači ga pamte po lepom, on je čak bio ljut kada ga je Galijani naterao da pređe u PSŽ jer je želeo da završi karijeru u Milanu. Tada je rekao da bi jednog dana mogao da se vrati. Berluskoni i Galijani su pokušavali prošlog leta, ali nije bilo finansijski izvodljivo. Sada su tu novi vlasnici koji su na ratnoj nozi sa Rajolom i žele da podmlade tim, tako da se Ibra ne uklapa. Mada, Milan traži jednog iskusnijeg napadača kao podršku Andreu Silvi i Ibrahimović bi mogao da odigra tu ulogu. A što se Rajole tiče, sve je moguće... Ako pristane na novi ugovor za Donarumu, možda Milan napravi komprmis sa Ibrahimovićem.

ROMA

Još pre tri godine je Roma pokušavala da ga dovede, ali su finansije bile problem. Ako postoji čovek koji je do sada bio prevaga u borbi za sudeto, onda je to Ibra. A skudeto je Romina opsesija poslednjih godina. Sa Ibrom bi Vučica dobila materijal da se nada prekidu Juventusove hegemonije.

LACIO

Nema potrebe trošiti reči koliko bi Ibrahimović značio Laciju... Ali ovo je prilično neverovatna kombinacija. Niti Nebeskoplavi mogu da ga isprate finansijki, niti mu nude sportske motive.

NAPOLI

Ibra i Napulj? Deluje kao lud i prihvatljiv miks. On je još ranije priznao da je igranje u Napoliju nešto što ga privlači. Možda bi De Laurentis i mogao da proba sa Rajolom koji je Napolitanac, ali problem bi bio trener Sari koji ne voli tipove poput Ibrahimovića. Ne želi da menja ceo sistem igre i želi da se fokusira na Milika.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar