Izlanuo se na pokeru, propao mu transfer u Barsu?!

Glupost Lukasa Lime mogla bi da mu pokvari već dogovoreni transfer iz Santosa u Barselonu vredan - NULA evra.

Fudbal 25.06.2017 | 14:00
Izlanuo se na pokeru, propao mu transfer u Barsu?!
Brazilac Lukas Lima objavio je da je postao novi igrač Barselone za nula evra u trenutku kada je - igrao poker!

Ukratko - ova glupost mogla bi da ga košta transfera karijere, utoliko što Barsa prema pravilima FIFA nije smela da pregovara sa "desetkom" Santosa bez odobrenja kluba, a izgleda da je upravo to bio slučaj.

Jer... Limi ugovor sa Santosom ističe 31. decembra 2017. godine, što znači da će biti slobodan da pregovara sa zainteresovanim klubovima na ulasku u poslednjih šest meseci ugovora, odnosno tek posle 30. juna 2017. godine.

Jasno vam je da je Barselona, koja je već bila kažnjavana zbog kršenja pravila prilikom transfera i "kibicovanja" maloletnih igrača, sklopila dogovor sa Limom desetak ili više dana pre nego što je na to, zvanično, imala pravo.

Limu je Barseloni, navodno, preporučio lično Nejmarov otac, koji je i sam bio u problemu sa zakonom zbog načina na koji je, kao menadžer svog sina (takođe igrača Santosa u tom trenutku), ugovorio transfer zvanično vredan 57 miliona evra, a nezvanično preko – 100!

Bivši dečko Nejmarove sestre, Rafaele, dogovorio se sa Barsom oko ugovora do 2023. godine vrednog četiri miliona evra po sezoni, međutim ceo posao mogao bi da propadne iznanada nakon što Lima nije izdržao, već je pred 50-ak svedoka na jednoj partiji pokera u Sao Paulu izjavio da je stvar završena i da je postao saigrač Nejmara, Lea Mesija, Luisa Suareza i ostalih.

Vodeći brazilski mediji brzo su došli u posed spornog snimka i objavili vest dana, koja je naravno brzo stigla i do Španije, a videćemo da li i do kancelarija FIFA u Cirihu.

Pretpostavka je da čelnici Barselone neće tek tako odustati od ovog igrača, kojeg će samim istekom ugovora poslednjeg dana 2017. godine dobiti za nula evra, ali je i realno da će pravni tim katalonskog giganta dobro izmeriti situaciju i proceniti koliku bi štetu klub mogao da pretrpi ukoliko bi se FIFA "zakačila" za lapsus tokom partije pokera.

Dodatni problem mogle bi da predstavljaju izjave Liminih saigrača, koji su mu uveliko poželeli sve najbolje u Španiji.

"Srećni smo zbog njega, jer je igrač koji to zaslužuje. On je igrač oko čijih se kvaliteta u Brazilu ne raspravlja. Reprezentativac je, Santosu je dao mnogo. Siguran sam da će biti super srećan u timu u koji ide. Nedostajaće nam, ali život ide dalje. Želimo mu svu sreću u Barseloni", rekao je Bruno Enrike za ESPN.

Lima je iznenadio mnoge Brazilce kada se 2015. godine pojavio na spisku tadašnjeg selektora reprezentacije, Karlosa Dunge, bez da je pre toga bio biran u mlađim kategorijama.

One koji su sumnjali u njega i Dungin izbor ućutkao je golom u Buenos Ajresu na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji koji je Brazilu doneo bod u velikom derbiju sa Argentinom - 1:1, a u međuvremenu 14 puta nosio je dres "Selekaa", sa kojim odlučno "gazi" ka Rusiji.

Igrača koji je, očigledno, sazreo nešto kasnije (ima 26 godina) pratili su dugo Bajern Minhen i Real Madrid, ali je Barselona bila najkonkretnija, uverena da ovaj levonogi ofanzivni vezista ima šta da pruži i u Evropi nakon što je 2016. bio proglašen za najboljeg igrača Paulista šampionata koji je i te, i prethodne sezone, osvojio sa Santosom.

Po sezonama, Lima je u Santosu davao pet, šest i pet golova, a odlaskom Gabrijela Žezusa u Inter uzeo je čuvenu "desetku" koju je davno nosio slavni Pele i koju su potom na leđima imali samo odabrani, a jedan od njih je i Dejan "Rambo" Petković.

Lima je ove sezone dao dva gola na 19 utakmica za Santos, koji ga je 2013. godine platio Internasionalu nepuna dva miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar