Lejver: Eh, da oni igraju drvenim reketima...

Legendarni australijski teniser Rod Lejver smatra da bi se današnji igrači mučili da igraju sa drvenim reketima, ali i da su Federer i Nadal "kao vino".

Tenis 25.06.2017 | 12:30
Lejver: Eh, da oni igraju drvenim reketima...
Australijanac je dva puta kompletirao kalendarski Grend slem, centralni teren na Australijan Openu nosi njegovo ime.

Ovog puta, Lejver se pred Vimbldon osvrnuo na to šta njemu znači najprestižniji teniski turnir.

"To je magično mesto. Ali verujem da bi i Federer i svi drugi igrači verovatno odgovorili isto. Za mene je Vimbldon kao dom; Ja sam Australijanac i odrastao sam na travi. To je bilo kao putovanje svetom i nalaženje istog terena i jezika, samo sa drugačijim akcentom".

Današnji igrači se razlikuju od perioda kada je Lejver osvajao titule jer svemu pristupaju znatno ozbiljnije.

"Da li je drugačije nego ranije? Ne znam koji je precizan odgovor. Danas ima više pritiska, ali i mi smo osećali pritisak. Drugačiji je mentalitet". Lejver za trenutnu neočekivanu formu Nadala i Federera kaže da su kao vino.

"Vino nikada ne stari zar ne? Nadal i Federer, vidite li ih? Postali su bolji i promenili svoju igru. Vidim sebe u njima, voleo sam da igram na travi. Onda sam na šljaci gubio od Pjetranđelija, nisam bio tako dobar", priseća se Lejver i dodaje da je kasnije shvatio kako da pobeđuje najbolje na šljaci i osvojio Rolan Garos.

Za pojedine mlade igrače poput NIka Kirjosa kaže da su blagosloveni darom, ali da Kirjosa smeta "glava" ali i to što nema šampionski stav.

"Dešava se to u mnogim sportovima, ne samo u tenisu. Dobri su, ali ne znaju kako da se kontrolišu. Međutim, Kirjos se poboljšava" kaže Lejver.

Na pitanje kako bi izgledalo kada bi Federer i Nadal igrali u istoj eri kao i Lejver, Australijanac je imao zanimljiv odgovor:

"Ne bi mogli da igraju drvenim reketima. Šalim se naravno, ali bi imali problema, jer uvek morate udarati lopticu sredinom reketa. Istovremeno, pošteno je reći da biste sada fizički morali da budete znatno bolji nego nekada" , istakao je Lejver.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar