Zvanično: Salah u Liverpulu za 34 miliona £!

Liverpul je kompletirao transfer Mohameda Salaha iz Rome za 34 miliona funti.  Salah uzeo Firminov broj! Brazilac menja broj i u sledećoj sezoni će nositi devetku.

Fudbal 23.06.2017 | 14:15
Zvanično: Salah u Liverpulu za 34 miliona £!
To je drugi najveći transfer u istoriji velikana sa Enfilda posle Endija Kerola koji je plaćen milion više Njukaslu 2011. godine.

Egipćanin je potpisao petogodišnji ugovor sa "redsima", a bio je prioritet menadžera Jirgena Klopa za letnji prelazni rok.

Salah ima 25 godina, a 2013. ga je Čelsi kupio od Bazela za 11 miliona. Međutim, Egipćanin se nije snašao u Londonu, odigrao je samo 19 utakmica za dve sezone i dao jedan gol.

Preporodio se u Italiji gde je na 83 meča za Fiorentinu i Romu 34 puta bio strelac. Za reprezentaciju Egipta je dao 29 golova na 53 utakmice.

Ponikao je u El Mokavlonu, a u Evropu je stigao 2012. u Bazel za koji je tokom dve sezone dao 20 golova na 79 utakmica.

"Mohamed je savršen miks iskustva i potencijala – to zaista postoji", rekao je Klop na predstavljanju Egipćanina.

Mohamed Salah konačno je postao član Liverpula. Egipatski fudbaler uzeo je dres sa brojem 11 koji je do sada nosio Roberto Firmino.

Brazilac će uzeti broj devet, što je bilo i očekivano pošto je ionako dosta vremena prošle sezone proveo igrajući u napadu ostrvskog velikana. Uostalom, dres sa tim brojem je bio slobodan u ovom trenutku.

Inače, Salah je danas konačno uspešno završio lekarske preglede u Liverpulu. Potpisao je sa engleskim klubom ugovor na pet godina.

Visina obeštećenja koje će pripasti Romi iznosi oko 45.000.000 evra, pa će Salah biti drugi najplaćeniji igrač u istoriji Liverpula.

“Imamo odličnu ekipu. Prošle sezone sam gledao neke Liverpulove utakmice i video sam da su svi ’ginuli’ na terenu. A vidi se i koliko je treneru stalo. Nadam se da ćemo zajedno doneti mnogo pobeda klubu i navijačima“, naveo je Salah za klupski sajt.

Egipatski fudbaler je prošle sezone za Romu odigrao 41 utakmicu i postigao 19 golova.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar