KK: Remi Njemačke i Čilea!

Fudbaleri Nemačke i Čilea remizirali su 1:1, u derbiju drugog kola Grupe B Kupa konfederacija.  "B" šampion sveta odoleo prvaku Južne Amerike! Nemačka i Čile se posle remija u međusobnom okršaju nalaze na po bod od polufinala FIFA Kupa konfederacija u Rusiji.

Fudbal 22.06.2017 | 22:10
KK: Remi Njemačke i Čilea!
Čileanci su poveli već u šestom minutu kada je Aleksis Sančes iskoristio grešku Škodrana Mustafija i postao najbolji strelac u istoriji "La Riohe".

Šampion sveta nije blistao u prvom poluvremenu, ali je uspeo da izjednači četiri minuta pre pauze posle sjajne akcije Jonasa Hektora koju je ralizovao Lars Štindl.

U nastavku meča odlične šanse za Čile su propustili Sančes i Arturo Vidal, koji su šutirali iznad gola iz sjajnih situacija.

S druge strane, priliku da donese preokret i pobedu Nemačkkoj 17 minuta pre kraja propustio Štind, tačnije Džoni Erara je sjajno intervenisao.

Nerešeno je bilo i u prvom meču grupe između Kameruna i Australije, takođe 1:1.

Čile i Nemačka imaju po četiri, a Australija i Kamerun po jedan bod. U poslednjem kolu igraju Čile – Australija i Nemačka – Kamerun.

Reprezentacija Nemačke doputovala je na FIFA Kup konfederacija u drastično podmlađenom sastavu, ali izgleda da će joj i to biti dovoljno makar za polufinale.

Junoše pod komandom Joakima Leva u četvrtak uveče u Kazanju su odolele Čileu, koji će zahvaljujući nešto boljoj gol-razlici ući u poslednje kolo kao lider grupe.

Nemačka - Čile 1:1!

Dvostruki uzastopni prvak Južne Amerike poveo je već u šestom minutu preko Aleksisa Sančeza, kome je saigrač iz Arsenala Škodran Mustafi bukvalno poklonio loptu na oko 25 metara od gola. Sančez je odigrao dupli pas sa Arturom Vidalom, izašao sam ispred Ter Štegena i matirao ga udarcem u bliži ugao.

Eduardo Vargas u 20. minutu je uzdrmao prečku udarcem sa 18 metara, činilo se da Čileanci drže aktuelne šampione sveta "u šaci", ali bio je dovoljan samo jedan mali trenutak nepažnje da Nemačka izjednači.

Prvo poluvreme bližilo se kraju, kada je Emre Džan provukao loptu na levo krilo, iza odbrane Čilea, utrčao je Jonas Hektor i idealno uposlio Larsa Štindla, kome sa samo pet metara nije bilo teško da skrene centaršut u mrežu.

Štindl je, inače, sa 28 godina drugi najstariji reprezentativac Nemačke na ovom turniru.

Drugo poluvreme donelo je daleko manje uzbuđenja, a već od 65-70. minuta i jedni i drugi su praktično stali, svesni da ih remi 90 odsto vodi u polufinale.

Kamerun i Australija, koji su takođe odigrali 1:1 (sudio Milorad Mažić), moraće u poslednjem kolu da trijumfuju protiv favorita, i to sa dva gola razlike, kako bi izbili u vrh tabele i plasirali se u dalje takmičenje.

REZULTATI 2. KOLA GRUPE B:

Kamerun - Australija 1:1 (1:0)
/Zambo Anguisa 45+1 - Miligan 60p/

Nemačka - Čile 1:1 (1:1)
/Štindl 41 - Sančez 6/

Grupa B:
1. Čile 2 1 1 0 3:1 4
2. Nemačka 2 1 1 0 4:3 4
3. Australija 2 0 1 1 3:4 1
4. Kamerun 2 0 1 1 1:3 1

PAROVI 3. KOLA (nedelja): Nemačka - Kamerun, Čile - Australija

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar