Igra malo, ali ne daju ga jeftino!

Liverpul odbio Napolijevih 11 miliona funti za levog beka Alberta Morena, tvrdi "Skaj".  

Fudbal 25.06.2017 | 09:00
Igra malo, ali ne daju ga jeftino!
Alberto Moreno (25) prošle sezone je bio u početnoj postavi Liverpula na samo dva meča Premijer lige.

Minutažu je uglavnom ostvario u utakmicama uvodnih rundi FA i Liga kupa, dok je menadžer Jirgen Klop u svim važnijim situacijama davao prednost iskusnom Džejmsu Milneru, iako on po vokaciji uopšte nije levi bek.

Napoli je u takvom Morenovom statusu prepoznao šansu da za relativno skroman novac - u britanskim okvirima - dođe do još uvek mladog i perspektivnog igrača, kome možda treba nova sredina da bi se "resetovao" i ponovo počeo da pruža partije na visokom nivou.

Trećeplasirani tim Serije A ponudio je za Španca 11 miliona funti, a Liverpul glatko odbio, saznaje "Skaj sports".

Morena, navodno, traže dva premijerligaška kluba, kao i njegova matična Sevilja, iz koje je leta 2014. stigao na Enfild i kojoj je svojom greškom u finalu Lige Evrope 2016. pomogao da napravi preokret i stigne do trećeg uzastopnog trofeja u tom takmičenju.

Kako cenu svake robe diktira potražnja za njom na tržištu, "redsi" ne žele da puste Alberta Morena za manje od 15 miliona funti.

Fauzi Gulam je prva opcija. Studiozni Mauricio Sari želi još jednu. To, ipak, neće biti Alberto Moreno. Bar ne dok Napoli ne „pojača“ ponudu za levvog beka Liverpula.

Crveni su jutros odbili ponudu Napolija vrednu 11.500.000 evra. Ne toliko što Jirgen Klop veruje Špancu - uostalom, da ovaj nije prvi izbor svedoči da je Džejms Milner, iako prirodni vezista, celu sezonu proveo na levom beku - nego što klub sa Enfilda želi makar da ne bude na gubitku. Pre tri leta kupio je Morena za 15.000.000 evra od Sevilje i to je cena pod kojom bi ga pustio.

A upravo se Sevilja pominje kao opcija za 25-godišnjeg Španca. Klub iz Andaluzije, pak, nije voljan da toliko novca potroši na levog beka. Uostalom, nije spreman da približnu sumu ispostavi za otkup ugovora napadača Stevana Jovetića, pa je jasno da Morenomora da čeka.

Opet, ne mora da žuri. Ugovor sa Liverpulom ističe mu juna 2019. Minule sezone počeo je tek dva premijerligaška meča.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar