EP do 21: "Orlići" (ne) vjeruju u čudo!

Mlada reprezentacija Srbije ima samo teoretske šanse za plasman u polufinale EURO 2017 i protiv Španaca želi prvenstveno da pruži maksimum.

Fudbal 23.06.2017 | 11:45
EP do 21: "Orlići" (ne) vjeruju u čudo!
Srbija - Španija (petak, 20.45)!

"Orlići" još mogu da prođu u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj - kao najbolja od tri drugoplasirane selekcije - ali za to će im biti neophodna pobeda sa najmanje dva gola razlike nad moćnim protivnikom i uz to čitava serija povoljnih rezultata na preostalim mečevima, kako u našoj, tako i u druge dve grupe.

"Nismo očekivali da ćemo ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi. Ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila prvenstva Evrope i sveta. Okrećemo se okršaju sa Španijom, protiv koje je važno da damo svoj maksimum", rekao je Saša Lukić.

Izabranici Nenada Lalatovića na startu takmičenja su izgubili od Portugala (0:2), a onda posle mnogo uzbuđenja remizirali sa Makedonijom - 2:2.

"Nismo iskoristili veliki broj šansi. Sigurno imamo za čim da žalimo, ali ovo je, ipak, odlična generacija i zato nastavljamo dalje podignute glave", dodao je "vezista" Torina.

Španija je lider grupe B sa svih šest bodova, a pošto je osigurala prvo mesto u grupi, nije isključeno da njen selektor Albert Selades izrotira ekipu i odmori nosioce za polufinale 27. juna.

"Treba mnogo toga da se poklopi da bismo se našli u polufinalu... Španija će sigurno biti motivisana, jer smo ih izbacili u baražu za prethodno Evropsko prvenstvo u Češkoj", ne očekuje Lukić "popust" od strane "crvene furije".

Uroš Đurđević protiv Makedonaca je postigao gol i imao jednu asistenciju.

Napadač Partizana ističe da se na EP osetilo odsustvo Sergeja Milinković-Savića, koji mu je u reprezentaciji "ono što je Leonardo u Partizanu".

"Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomogao da je ovde", kaže Đurđević i priziva sreću pred meč poslednjeg kola grupne faze.

"Mnogo smo prilika propustili protiv Portugala, a onda i Makedonije, kada smo u poslednjim trenucima mogli potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo i u dobrom ambijentu pokušamo da pobedimo", ističe kapiten "orlića".

PAROVI 3. KOLA (petak, 20.45):

GDINJA: Makedonija - Portugal
BIDGOŠČ: Srbija - Španija

TABELA: Španija 6 (gol-razlika 8:1), Portugal 3 (3:3), Srbija 1 (2:4), Makedonija 1 (2:7) bod.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar