Milanski dani Bake i Jovetića su završeni!

Negde će biti saigrači. . . Ali gde?! Napadači napuštaju Italiju i imaju ponude istih klubova.

Fudbal 24.06.2017 | 18:00
Milanski dani Bake i Jovetića su završeni!
Stevan Jovetić i Karlos Baka su pre dve godine došli u Milano kao najveća pojačanja gradskih ginata Milana i Inetra. Danas obojica drže prva mesta na transfer listama slavnih klubova. Milan želi da proda Baku, Inter bi da se reši Jovetića, a kandidati za kupovinu obojice su identični - Sevilja i Marselj.

Milan će za Baku traži oko 20.000.000 evra, dok bi Inter prodao Crnogorca ako neko ponudi 15.000.000 evra.

Sevilja i dalje ima najviše šanse da angažuje Crnogorca po otkupnoj klauzuli od 13.000.000 evra posle šestomesečne pozajmice. Španci žele Jovetića, ali ne po toj ceni i nadaju se da će Inter spustiti cenu. S druge strane, Nerazurima se žuri do 30. juna zbog finansijskog fer-pleja. Istovremeno, Sevilja radi i na povratku Bake kojeg je pre dve godine prodala Rosonerima za 30.000.000 evra. Sada je cena pala, a igrač je već dao pristanak da se vrati u Andaluziju. Međutim, Sevilja i u ovom slučaju pokušava da maratonskim pregovorima spusti cenu napadača.

Novac nije problem za Olimpik iz Marselja koji želi obojicu napadača. Sportski direktorAndoni Zubizareta je Baku i Jovetića stavio na vrh liste želja. Jesenas je slavni klub preuzeo bogati gazda Frenk Mekort i obezbedio je značajna finansijska sredstva za pojačanja, što je pokazao i zimus kupovinom Pajea. On će rado izdvojiti novac za Baku iJovetića.

Problem je što bi obojica napadača iz milanskih klubova radije prešli u Sevilju, nego u Marselj. Jovetić se nada da će Inter dati popust Sevilji da hga otkupi. Nešto bolja situacija za Marselj je sa Bakom jer igrač želi da bude standardan u jakom klubu kako bi bio u formi za SP u Rusiji leta 2018. godine.

U Milanu se nisu usrećili, ali bi pod mediteranskim suncem Sevilje i Marselja bi opet mogli da postanu „ubice golmana“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar