Misterija je rešena!

Porše posle 24 sata Le Mana puca na Formulu 1! Nemački fabrički tim posle pobede na Le Manu ozbiljno razmišlja o ulasku u Formulu 1. Tako bi Štutgart pored Dajmlera mogao da dobije drugu ekipu u najbržem sportu.

Ostali sportovi 24.06.2017 | 13:30
Misterija je rešena!
Nemački Porše je već sasvim ozbiljna sportska mašinerija. Pre nekoliko dana po treći put su osvojili 24 sata Le Mana, a izgleda da tu nije kraj. Auto Bild s tim u vezi navodi da je štutgartska ekipa već prihvatila poziv čelnika Formule 1 po kom sui  oni predviđeni ako ravnopravan delegate u razmatranju opcija koje se tiču budućnosti šampionata nakon 2020. godine.

“Mi precizno znamo koja će pravila biti aktuelna 2020. u Le Manu. U narednih nekoliko nedelja i Pežo će objaviti da li će se vratiti u ovu seriju, a mi da li ćemo ostati tu gde jesmo. Za sada, ništa više ne mogu da vam kažem”, rekao je trčački direktor Poršea Fric Ajncinger.

U špekulacijama oko sportskih aspiracija Poršea navodi se da je za ekipu interesantna Formula E, ali i da je ovaj proizvođač zainteresovan da se upusti u avanturu sa Meklarenom kome bi u budućnosti mogli da isporučuju agregate.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar