Protestna GP nota...!

Nov asfalt na Katalunji ili gumica za brisanje trke iz kalendara! Motociklista KTM tima, Bredli Smit oštrim tonom postavlja ultimatum čelnicima Dorne i staze u Kataloniji da do sledeće godine presvuku pistu koja trenutno nije na nivou kraljevske klase.

Ostali sportovi 24.06.2017 | 12:30
Protestna GP nota...!
Pitanje kvaliteteta asfalta goruća je tema kod motociklističke javnosti nakon trke u Kataloniji. Zbog toga motociklista KTM tima, Bredli Smit zbog toga oštrim tonom postavlja ultimatum čelnicima Dorne i staze u Kataloniji da do sledeće godine presvuku pistu koja trenutno nije na nivou kraljevske klase.

Novinari su upitali Smita šta će se desiti ako asfalt na Katalunji do naredne sezone ne bude presvučen?

„Nadam se da nećemo voziti tamo. Na kraju se na to sve svodi. Znajte da je ovo jedina staza u kalendaru koja ne reaguje na zahteve Bezbednosne komisije. Ništa nema ni od sugestija vozača i organizatora. U nekom trenutku morate da im date jasan ultimatum! Smatram da je još prošle godine to trebalo da bude urađeno. Imamo dovoljno ljudi koji žele da nas vide i na nekim novim stazama… Ne, ne moramo da dolazimo ovde. Novi asfalt je nešto što tražimo već godinama”, rekao je Smit, a prenosi Motorsport.

Potsetimo da su neke promene na stazi Katalunja urađene nakon nesreće i pogibijeLuisa Saloma na treningu Moto 2 klase. Zbog toga je prošle sezone trka kraljevske klase na imenovanoj pisti vožena po protokolu piste za Formulu 1 kako bi se izbegla kobna 12. krivina čije nedostatke je nesrećni Salom platio glavom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar