Milica Dabović: Karadžić je pretjerao, forsirao...!

Bivša kapitenka reprezentacije smatra da je selektor preforsirao igračice i loše tempirao formu na Evropskom prvenstvu. "Ne kažem da nije veliki trener, ali. . . "

Košarka 23.06.2017 | 23:10
Milica Dabović: Karadžić je pretjerao, forsirao...!
Košarkašice Srbije stale su na Evropskom prvenstvu u Češkoj u osmini finala i u porazu od Letonije oprostile se od kontinentalne titule.

Milica Dabović, bivša kapitenka i jedna od reprezentativki koje su nedavno napustile "A" selekciju, gledala je prvenstvo sa mnogo emocija i smatra da je selektor Stevan Karadžić najveći krivac za viđeni epilog.

"Teško mi je palo to što je naša reprezentacija doživela neuspeh na Evropskom prvenstvu. Volela bih da sam mogla nekako da im pomognem. Neverovatno je kako su izgubile neke mečeve protiv onakvih protivnika, a u timu imamo najbolji trio u Evropi, Milovanović - Petrović - Dabović. Devojke nisu zaslužile da idu kući, ali je to posledica nekih loših odluka", izjavila je ona za "Alo".

Upitana na koje odluke konkretno misli, Dabovićeva je objasnila...

"Igračice su povređene došle na šampionat, igrale su pod blokadama i nisu uspele da u takvoj situaciji ostvare bolji rezultat. Selektor Stevan Karadžić najbolje zna u čemu je grešio. Smatram da nije pravilno tempirao formu. Ne kažem da su njegove metode pogrešne, nego preterane. On je veliki trener, ali ja ne bih mogla da treniram na njegov način. Kod Marine Maljković su treninzi bili fenomenalni i znala je da nas tempira za veliko takmičenje, jer nas je odmarala kada je to bilo potrebno", rekla je bivša kapitenka.

Ona je dvaput istakla da su zaista veliki problemi sa povredama mogli biti izbegnuti.

"Nikada nam se nije desilo da na šampionat sve odemo povređene. Ana Dabović i Sonja Petrović i pre šampionata nisu trenirale zbog povrede. Tamara Radočaj i Nevena Jovanović su se povredile na pripremama. Mnogo je bilo povređenih igračica, ali su ipak na terenu devojke dale sve od sebe".

Na pitanje da li je za neuspeh kriv samo Karadžić, Dabovićeva kaže da je selektora neko trebalo da posavetuje kako da radi sa ovim igračicama.

"Sestra Ana mi je rekla da je Karadžić fenomenalna osoba, u to ne sumnjam. Mislim da je preforsirao devojke, zadao je jak tempo, a njima se sezona tek završila. Trebalo je drugačije da radi sa njima, jer je neverovatno da vam se od osam najbitnijih košarkašica pet ili šest povredi".

Milica ističe da igračicama nema šta da zameri.

"Izgarale su na terenu, borile su se i uložile su poslednji atom snage. To im se ne može osporiti. Zbog nekih izmena koje je selektor pravio baš sam se nervirala, ali niko od nas ne može da utiče na njegove odluke. Ne mislim da je Karadžić bivši selektor, već da je imao samo loš tajming. Nije na meni da sudim nekome".

Upitana da li bi u nekom scenariju prihvatila da sama sedne u selektorsku "fotelju".

"Razmišljala sam o tome... Mislim da je na mestu selektora potreban neko ko je ranije bio deo ovog tima, jer najbolje oseća ekipu. Ko zna šta će se desiti sutra. Možda se za dve godine vratim u reprezentaciju i odigram još neku utakmicu", dodala je Dabovićeva uz osmeh.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar