EP do 21: Nijemci i Česi ''zbrisali'' Dance i ''Azure''!

Česi iznenadili Italijane! Mlada fudbalska reprezentacija Češke pobedila je Italiju sa 3:1, u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.  Italija na kolenima, Donaruma primio projektil sa 30 metara! Evrogol Mihaila Liftnera krunisao sjajnu igru selekcije Viteslava Lavičke - 3:1. Perfektni Nemci poslali Dance kući! Mlada fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Dansku sa 3:0 u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva.  Nemci su mnogo jaki: Danci isprašeni za 27 minuta, ali ništa nije gotovo! Panceri još nisu obezbedili prolaz u polufinale, iako imaju šest bodova, a u poslednjem kolu ih čeka meč sa Italijom.

Fudbal 21.06.2017 | 23:35
EP do 21: Nijemci i Česi ''zbrisali'' Dance i ''Azure''!
Strelci su bili Dejvi Zelke u 53, Mark-Oliver Kemf u 73. i Nadim Amiri u 79. minutu.

Nemačka ima šest bodova i ispred je Češke i Italije koje imaju po tri, dok je Danska poslednja sa nula.

Nemačka ide koracima Španije. Panceri su bili sigurni i u drugom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj, pa su posle Češke savladali i Dansku, ovoga puta sa 3:0.

Danci su se držali čitavo poluvreme, ali ih je svojom lepoticom „otvorio“ Devi Zelke, koji je na sjajan način lobovao Hejbjerga za ivice kaznenog prostora. Selekcija Nilsa Frederiksena nije imala ideju na koji način da dođe do izjednačenja, pa ubrzo ostala u potpunosti ostala bez koncetracije, a to su iskoristili izabranici Štefana Kunca i sa golovima Kemfa i Amirija došli do ubedljivog slavlja.

Iako imaju dve sigurne pobede i gol-razliku 5:0, Nemci još nisu obezbedili plasman u polufinale, jer po tri boda imaju Italija i Češka. Panceri u poslednjem kolu igraju protiv Azurina, koji po svaku cenu moraju da vade fleke u toj utakmici zbog poraza od Čeha.

Strelci za Češku bili su Mihal Travnik u 24, Marek Havlik u 79. i Mihael Luftner u 85. minutu, dok je gol za Italiju u 70. dao Domeniko Berardi.

Veliko iznenađenje u Poljskoj! Češka je pregazila Italiju u Tihiju i došla do prve pobede na Evropskom prvenstvu – 3:1 (1:0). Utakmicu je obeležio fenomenalan pogodak Mihaila Liftnera sa 30 metara, kada je Đanluiđi Donaruma i treći put na utakmici morao da vadi loptu iz svoje mreže.

Selekcija Viteslava Lavičke je odigrala odličan meč, povela u idealnom trenutku prekoMihala Travnika, nakon čega su Azurini morali da napadaju svim silama, ali su se tom prilikom izgleda previše izmorili. Satav Luiđija di Bijađa je konačno izjednačila u 70. minutu preko Domenika Berardija, ali su česi imali keca iz rukava. Marek Havlik je samo devet minuta kasnije krunisao sjajnu akciju svog tima i ponovo vratio Češkoj vođstvo.

Ipak, ono najlepše su Česi sačuvali za kraj. Liftner je povukao loptu još sa svoje polovine, a onda opalio kao iz katapulta. Donaruma se bacio koliko je dugačak, ali je još jednom bio nemoćan.

Italija je sada na ivici eliminacije, pošto mora da se vadi protiv Nemačke u drugom kolu. Česi će protiv Danske pokušati da pronađu put ka polufinalu, ali moraju da im se poklope i drugi rezultati.

Mečevi u ovoj grupi igraju se u subotu 24. juna od 20.45.

Češka – Italija 3:1 (1:0)
/Travnik 24, Havlik 79, Liftner 85 – Berardi 70/

Nemačka – Danska 3:0 (0:0)
/Selke 52, Kemf 72, Amiri 79/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar